Ontharingstips : Zeg gedag tegen Lichaamshaar

Lichaamshaar kan vervelend zijn om over te praten, maar voor elk probleem is een oplossing. Het is één ding om die vervelende bikinilijn of het onderhouden van de benen te bespreken, maar het is minder gebruikelijk voor vrouwen om te praten over de andere delen van het lichaam die behaard kunnen zijn. Hoewel het beschamend kan zijn, kunnen gebieden van de buik, rug, handen en armen ook haar hebben, en hoewel je het misschien een beetje ongemakkelijk vind om er over te praten, is er voor alles een oplossing.

De meeste gebieden kun je waxen, epileren, ontharen met crèmes of zelfs scheren, maar het is belangrijk om te weten wat het beste is voor jou.

Handen en vingers

Hoewel het een zeer nauwkeurige ontharingsmethode is, kan epileren nogal tijdrovend zijn. Je kunt Veet Precisiewax en Verzorging proberen, die meestal gebruikt wordt om kleine, precieze gebieden van het gezicht te behandelen, maar ook ideaal kan zijn voor ongewenste haargroei in andere kleine gebieden, zoals de achterkant van de vingers. Als je echter alleen een paar vervelende haren moet aanpakken dan is epileren een effectievere methode.

Armen

Haar op je armen is vergelijkbaar met haar op je benen, hoewel meestal zachter. Ontharingscrèmes zijn makkelijk te gebruiken bij dit soort gebieden omdat je de crème goed op kunt smeren en alle gebieden duidelijk kunt zien. De crème lost het haar net onder het oppervlak van de huid op, en kan al na slechts drie minuten werken, en worden afgespoeld in de douche. Een ding om rekening mee te houden is dat haren die terug groeien na het gebruik van een ontharingscrème grover kunnen lijken dan de oorspronkelijke haren die je hebt verwijderd. Daarom kun je, als je niet al te gevoelig bent voor pijn, je blik richten op waxen. Met deze methode groeien de haren fijner en in mindere mate terug, zoals we hieronder uitleggen.