Ontharingstips : Vakantie ontharing

Het vakantieseizoen komt eraan en wekelijks reizen mensen af naar een ver land voor een week of twee plezier in de zon, veel cocktails en natuurlijk een paar dagen ontspannen op het strand. Voor ons dames betekent dat het tijd is om onze ontharingskit samen te stellen en te zorgen dat onze benen er geweldig uitzien; klaar om er zonnebrand op te smeren en onze favoriete nieuwe bikini aan te trekken.

Een paar weken voor je vakantie is het tijd om te beginnen door dagelijks moisturizer aan te brengen om je huid zacht en soepel aan te laten voelen.  Als je een getinte moisturizer kunt vinden is dit zelfs nog beter – op deze manier kun je beginnen met het opbouwen van een subtiele, natuurlijk ogende bruining en blijven je benen tegelijkertijd gehydrateerd.

En dan nu, zodra je vakantie dichterbij komt is het tijd om te beginnen met de voorbereidingen van de benen. Eerst gaan we scrubben! Dit schraapt alle dooie huidcellen op je benen weg en laat ze fris en glad aanvoelen en eruit zien. Ze zijn in goede staat zijn om zoveel moisturizer als mogelijk te absorberen, plus dat – als je van plan bent om te waxen – de wax aan de haren zal vastplakken in plaats van aan de dode huid.

Dan nu het hoogtepunt. Geen enkele vrouw wil op het strand verschijnen met harige benen, dus zorg ervoor dat je het grote ontharen een paar avonden voor je vertrek doet, zodat je huid een beetje kan ontspannen na het trauma van ontharing. Ben je een waxer, dan is Veet EasyWax ™ Roll-on een handig product. Het verwarmt de wax op de juiste temperatuur, klaar om te gebruiken. Je rolt het gewoon over het gebied dat je wilt ontharen, plakt er een waxstrip op en trekt dan het haar eruit. Het van tevoren scrubben zal helpen om ingegroeide haren op dit punt te voorkomen.

Nu vraag je je misschien af hoe het zit met meer delicate gebieden, zoals de oksels en bikinilijn. Het laatste wat je wilt wanneer je pronkt in je bikini is je zorgen hoeven maken over haren hier en daar. Gelukkig heeft de Veet EasyWax ™ Roll-on een aparte vulling, speciaal ontworpen om de meer gevoelige gebieden aan te pakken. Om zichtbare rode plekken te voorkomen is het verstandig om je benen aan aantal dagen voordat je het strand opgaat te waxen. De Perfect Finish doekjes (inbegrepen in de kit)  helpen je om dit zoveel mogelijk te beperken.

Als waxen niet je ding is kan ontharingcrème uitkomst bieden. Het geeft je blijvende gladheid die tot twee keer zo lang duurt als bij het scheren en het is gemakkelijk mee te nemen voor ontharing op reis. Veet's Natural Inspirations Ontharingscrème voor Benen & Lichaam wordt geleverd in een gemakkelijk mee te nemen tube met sluiting die je eenvoudig in je tas gooit. Deze specifieke ontharingcrème bevat sheabutter die je benen nog langer soepel laat aanvoelen. Nóg beter nieuws? Het werkt ook voor bikinilijn en oksels! Veet's Ontharingscrème voor de gevoelige huid is verkrijgbaar met een speciale spatel, perfect voor de aanpak van moeilijk te bereiken, kwetsbare gebieden. 

Het laatste essentiële item voor je vakantiekit? Een mooie nagellak om je tenen er fris uit te laten zien en je bent klaar om de flip flops en bikini aan te trekken en daar ga je, op naar het strand!