Ontharingsmythen : True

TRUE: De Veet-ontharingscrèmes maken je huid niet donkerder.

Je hoeft niet bang te zijn dat je huid donkerder wordt door het gebruik van Veet-ontharingscrèmes. Het donker worden van de huid is een reactie door een irritatie van de huid. De Veet-ontharingsproducten veroorzaken bij een correct gebruik geen irritaties. Scrub je huid 24 uur voor het ontharen voor een nog beter resultaat. De Veet-ontharingscrèmes zorgen voor een goed gehydrateerde* en subtiel geurende huid en voor een makkelijke en aangename ontharing! *hydratatie van de bovenste huidlagen.

TRUE: De huid dient voorbereid te worden op de ontharing.

Met de Veet-producten heb je in slechts enkele minuten het beste resultaat. Spoel het deel van de huid dat je wilt ontharen af met lauwwarm water. Hierdoor gaan de poriën van je huid open en kun je eventueel vuil van het huidoppervlak spoelen. Droog je huid goed af. Als je de volgende eenvoudige stappen volgt, ontdek je dat ontharen met Veet nog makkelijker en effectiever wordt!

TRUE: Ontharen met was zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de haartjes terugkomen.

Bij het ontharen met de warme was of de koude wasstrips van Veet worden de haren met wortel en al uitgetrokken en daarom duurt het langer voordat de haartjes terugkomen. Als je regelmatig was van Veet gebruikt, komen er minder haartjes terug. Bovendien zijn ze dunner en zachter.

TRUE: Strakke kleding werkt ingroeiende haren in de hand.

Strakke kleding werkt ingroeiende haren in de hand, omdat wordt verhinderd dat de haren terugkomen, waardoor de haarzakjes ontstoken raken. Dit is met name het geval voor de zone rondom de bikinilijn, waar het gebruik van een scheermes dit proces alleen maar bevordert. Het is dan ook belangrijk regelmatig je huid te scrubben en wat vaker wijdere kleding te dragen. Op die manier kun je je mooi voelen en tegelijk voorkomen dat je last krijgt van ingegroeide haren!

TRUE: Je moet na het ontharen niet direct gaan zonnen.

Je kunt na het ontharen het beste 24 uur wachten alvorens te gaan zonnen om irritaties of vlekken als gevolg van een onregelmatige verkleuring van de huid te voorkomen. Je huid is na het ontharen altijd gevoeliger. Daarom is het belangrijk dat je zonnebrandcrème gebruikt als je je huid toch aan de zon blootstelt. Gebruik voor een mooie en zachte huid elke dag zonnebrandcrème. Ultraviolette stralen kunnen namelijk leiden tot een vroegtijdige veroudering van de huid.

TRUE: Je kunt na het ontharen met was beter niet meteen gaan zwemmen.

Je huid is na het waxen altijd gevoeliger en je kunt dan ook beter voor een andere vorm van lichaamsbeweging kiezen. Zo geef je je huid de tijd om te herstellen. Wij adviseren je dus om na een ontharingsbehandeling met was 24 uur te wachten alvorens te gaan zwemmen.

TRUE: Je kunt jezelf ontharen.

Ja natuurlijk kan dat! Veet heeft een uitgebreid assortiment ontharingsproducten waarmee je zelf aan de slag kunt en die een perfect resultaat geven. Met behulp van onze demo's en de nauwkeurige instructies kun je jezelf thuis onbezorgd ontharen.

TRUE: Je kunt je bikinilijn beter niet scheren.

De bikinilijn is een zeer gevoelige zone. Hoewel deze zone om praktische redenen toch vaak wordt geschoren, kun je dat beter niet doen. Scheren kan het ingroeien van haren in de hand werken en het risico bestaat dat je huid uitdroogt, om nog maar te zwijgen van het risico op snijwondjes. Kies een van de ontharingsmethoden van Veet en lees vooraf goed de voorzorgsmaatregelen door.

TRUE: Ik moet de Veet-producten voor het ontharen eerst testen op mijn huid.

Test voor ieder gebruik de reactie van je huid door het product op een klein deel van de zone aan te brengen die je wilt ontharen en volg daarbij nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Als er na 24 uur geen vervelende reactie van de huid is ontstaan, kun je beginnen met ontharen.

TRUE: Stress kan invloed hebben op je huid.

Angstgevoelens kunnen schadelijke gevolgen hebben voor je huid. Probeer opgewekt door het leven te gaan, bepaal je grenzen en zorg ervoor dat stress geen invloed heeft op je gezondheid. Richt je op de positieve dingen in het leven en neem regelmatig wat tijd voor jezelf!

TRUE: Een zwangerschap kan de gevoeligheid voor pijn veranderen.

Een zwangerschap is een ingewikkelde periode waarin je lichaam veel ingrijpende veranderingen ondergaat. Hierdoor kan je huid inderdaad gevoeliger voor pijn worden. Door hormonale veranderingen en een verhoogde bloeddruk kun je anders reageren op producten die je al eerder gebruikt hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je de voorzorgsmaatregelen voor iedere ontharingsbehandeling zorgvuldig leest.

Tijdens de zwangerschap kunnen er door het waxen blauwe plekken ontstaan. Wij raden je dan ook aan om tijdens deze periode een van de Veet-ontharingscrèmes te gebruiken. Lees voor het gebruik de voorzorgsmaatregelen en de gebruiksaanwijzing in de verpakking zorgvuldig door.

TRUE: Het is raadzaam om niet elke dag hetzelfde deel van het lichaam te ontharen.

Wij adviseren je om minstens 72 uur te wachten tussen twee ontharingsbehandelingen, ongeacht de gebruikte methode. Zorg er ook voor dat je tijdens de behandeling niet twee maal hetzelfde stuk huid onthaart. Op die manier blijft je huid mooi en raakt deze niet beschadigd.

TRUE: Mijn huid moet voor het ontharen schoon en droog zijn.

Het is erg belangrijk dat je je huid reinigt en droogt voordat je de producten van Veet gebruikt. Resten bodylotion, hydraterende crème of zonnebrandcrème kunnen zorgen voor een minder doeltreffende werking van de ontharingscrèmes of -was.

TRUE: Er zijn veel factoren bepalend voor hoe mijn huid eruit ziet.

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je huid de ene dag meer glanst dan de andere dag? Je hebt ongetwijfeld al een aantal schoonheidstips opgevolgd om ervoor te zorgen dat je huid er elke dag mooi uitziet. Gezond eten, veel water drinken, zonnebrandcrème gebruiken, zorgen voor weinig stress en een goede nachtrust zijn eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je je lekker voelt. En dat zie je!

TRUE: Ontharen kan pijnlijker zijn tijdens de menstruatie.

Bij het ontharen met was worden de haren met wortel en al uitgetrokken en dat kan enigszins pijnlijk zijn! Tijdens de menstruatie kan waxen pijnlijker aanvoelen dan normaal, omdat je lichaam mogelijk gevoeliger is. Probeer daarom tijdens je menstruatie eens een van de Veet-ontharingscrèmes voor een pijnloze ontharing.

TRUE: Ontharen is pijnlijker bij koud weer.

Dat is inderdaad waar! Als het buiten koud is, trekken de spieren onbewust samen waardoor de huid aangespannen wordt. Als je je wilt ontharen als het buiten fris is, zoek dan een warme en comfortabele plek. Door de warmte gaan je huidporiën open en dat vermindert het onaangename gevoel. Gebruik voor een pijnloze ontharing, ook bij koud weer, een van de Veet-ontharingscrèmes. Onze crèmes zijn uitermate doeltreffend. De actieve bestanddelen dringen namelijk door tot onder het huidoppervlak en lossen de eiwitten op waaruit het haar is opgebouwd.

TRUE: Wij adviseren je voor en na het ontharen geen alcoholhoudende deodorant te gebruiken.

Producten op basis van alcohol kunnen huidirritatie veroorzaken en we raden je dan ook aan om na het ontharen 24 uur te wachten alvorens deze producten te gebruiken.

TRUE: Producten op basis van was mogen slechts eenmaal worden gebruikt.

Wij adviseren je om de was die je hebt gebruikt om te ontharen om hygiënische redenen niet nogmaals te gebruiken.

De enige uitzondering hierop zijn de koude wasstrips die je na de eerste verwijdering van de huid direct opnieuw kunt gebruiken als er haartjes zijn achtergebleven op de zone die je wilt ontharen. De koude wasstrips kunnen buiten dit geval niet opnieuw gebruikt worden.

De Oriëntaalse was kan slechts eenmaal gebruikt worden en moet na verwijdering van de huid direct weggegooid worden.

TRUE: Scrubben kan ingroeiende haartjes helpen voorkomen.

Wij willen tenslotte allemaal een gladde, zachte huid, zonder ingegroeide haartjes. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen. Bovendien is het een hele eenvoudige oplossing om ingroeiende haartjes te helpen voorkomen. Scrub je huid regelmatig - bij voorkeur eenmaal per week - tenzij je een zeer gevoelige huid hebt. In dat geval raden we je aan om eens in de twee weken te scrubben.

TRUE: Als het haar langer is dan 5 mm, knip het dan voor het ontharen korter. Zo voorkom je mogelijk ongemak.

De koude wasstrips werken het beste op korte haartjes vanaf 1,5 mm lang. Knip daarom haartjes op je benen, bikinilijn en armen die langer zijn eerst korter, zodat het ontharen met Veet nog makkelijker gaat. Zijn je haartjes langer dan 5 mm, knip ze dan voor het ontharen eerst wat korter om eventueel ongemak te voorkomen. Bovendien kun je op die manier nog beter ontharen, zodat je geen koude wasstrips hoeft te verspillen!