Ontharingstips : Ontharingsmethoden om je benen gehydrateerd te houden

Het is goed om geld te spenderen aan specifieke producten en om je te houden aan een bepaalde routine wanneer het gaat om ontharen, maar al dat harde werk kan voor niets zijn als je je huid niet verzorgt. Wanneer je huid dehydrateert kan het droog en schilferig worden waardoor er een soort krokodillenpatroon ontstaat. Soms creëert dat zelfs kloven die pijn kunnen doen. Er zijn een paar simpele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je huid gehydrateerd blijft.

Drink veel water
Het is vanzelfsprekend dat hoe meer water je lichaam bevat, hoe beter gehydrateerd je lichaam - en huid – zullen zijn. Dit begint natuurlijk met de hoeveelheid die je drinkt, maar er zijn ook andere factoren die je kunt overwegen.

Douche korter
Het is niet het water dat dehydrateert, dat zou een raar verband zijn. Het is de hitte van het water en de stoom die de beschermende olielaag van je huid doordringen. Daardoor wordt het minder gehydrateerd. Hoe langer en heter de douchebeurt, des te meer van deze laag vervaagd wordt, waardoor je huid droog en jeukerig kan worden.

Blijf vochtig
Droge omgevingen kunnen ervoor zorgen dat de vocht in je huid sneller verdampt. Het is dan ook het beste om een bepaald niveau van vochtigheid te behouden. Dit kan gemakkelijk met een luchtbevochtiger. Als je in een droge omgeving woont, kan het handig zijn om er een aan te hebben terwijl je slaapt.

Scrub regelmatig
Scrubben helpt om je huid gehydrateerd te houden, omdat het afrekent met dode cellen en andere vervuiling die kan ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en er perfect uitziet.

Hydrateer!
Er is een overschot aan producten om je huid te hydrateren, maar omdat elk huidtype anders is, is het belangrijk om de juiste te vinden voor jou. Jij kent je huid beter dan wie dan ook, dus neem een kijkje en experimenteer om het product te vinden dat jouw benen gezond houdt.

Verschillende manier van ontharing kunnen effect hebben op de hydratatie van je huid, maar het kan moeilijk zijn om uit te vinden welke manier het best werkt voor jou. 

Scheren kan soms schadelijk zijn voor de hydratatie van je huid, omdat de scherpe mesjes de olielaag wegschrapen die je huid beschermt. Om te zorgen dat je zo min mogelijk van deze laag verwijdert en om het scheren makkelijker en sneller te maken, gebruik je een goede scheerschuim of gel en scheer je in de richting van je haargroei.

Ontharingscrèmes moeten voor gebruik getest worden op een kleine oppervlakte van de huid, omdat elk huidtype anders reageert.

Harsen is vaak de beste oplossing voor mensen met een zeer droge huid. Dit omdat de wax zo gemaakt kan worden dat het geen negatieve effecten heeft. Ook verwijdert de wax oude huidcellen.

Wees dus bewust van de hydratatie van je huid en doe er alles voor om je huis goed te verzorgen. Een mooie huid heeft meer nodig dan alleen het verwijderen van haartjes!