Ontharingstips : Ontharingscrème en ontharen voor mannen

Voor sommige mannen is het praten over ontharen nog altijd een soort taboe. Los van baardgroei verwijderen denken mannen er vaak niet over om andere lichaamsdelen te ontharen. Toch zijn er veel mannen die van een gladde, haarloze huid houden. Afhankelijk van het lichaamsdeel dat je wilt ontharen, zijn er verschillende manieren om te proberen.

Borsthaar

Het symbool van mannelijkheid wereldwijd: en borstkas met een dikke bos haar is iets waar mannen trots op zijn. Maar als je zelf toch wat minder van de behaarde look houdt, kun je kiezen uit een aantal manieren om te ontharen. Je borsthaar harsen kan een pijnlijke optie zijn, maar het levert resultaat tot zeker vier weken. Een uitstekende oplossing voor de korte termijn is ontharingscrème. Als je geen zijn hebt in de pijn van harsen en al helemaal niet alles wilt scheren is ontharingscrème dé manier om te testen of een gladde borst iets voor jou is. Je kunt de crème gewoon onder de douche gebruiken: Je bent er dus geen extra tijd aan kwijt!

Onder je oksels

Ook mannen ontharen graag hun oksels, of het nu is vanwege de look, hygiëne of om geurtjes tegen te gaan. Scheren kan dan een optie zijn, maar ontharingscrème van Veet werkt snel, effectief en je oksels zijn glad, zonder het risico op wondjes.

Rughaar

Haar op je rug of schouders kan een probleem worden naarmate je ouder wordt. Je schouders epileren is een makkelijk oplossing maar sommige plekken kun je simpelweg niet goed bij. Veel mannen kiezen voor laserontharing maar dit is wel een prijzige oplossing die bovendien permanent is. Het voordeel van ontharingscrème is het feit dat je het ook voor je rug, schouders en lastig te bereiken plekken geschikt is. Zolang je maar iemand kunt inschakelen die je wilt helpen!

Schaamstreek

Net als bij je oksels, schouders of borsthaar geldt ook voor het ontharen van je schaamstreek dat je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Sommige gedeelten zijn makkelijker te ontharen dan andere en als je besluit om te scheren met een elektrisch scheerapparaat is het zeker aan te raden om het beveiligingsstuk er op te laten zitten! Als je voor helemaal glad wilt gaan, raden we een bezoek aan een professional aan.

De tijden veranderen en dat geldt ook voor wat persoonlijke smaken en voorkeuren. Het ontharen van het mannelijk lichaam is iets wat bevrijdend en verjongend kan werken. Probeer dus vooral een van de genoemde methoden om te kijken of het iets voor jou is!