Ontharingstips : Ontharen voor Sport

Met al die intense trainingen, tactieken en concentratie, zou je niet denken dat zoiets zo simpels als lichaamshaar zo’n grote impact kan hebben op sportprestaties. Maar als je naar professionele atleten kijkt, van welke sport dan ook, zal je merken dat de meeste, zowel mannen als vrouwen, hun lichaamshaar hebben verwijderd.

Er zijn verschillende redenen om dit te doen, en niet alleen om er goed uit te zien tijdens de wedstrijd!

Comfort

Dit is een van de meer gebruikelijke redenen voor sporters om zich te ontharen. Sportkleding voor hardlopers, fietsers en andere atleten zijn vaak gemaakt van materialen die erg strak om de huid zitten. Als er een extra laag tussen je huid en het materiaal zit heeft kleding de ruimte om te bewegen, wat ongemak en irritatie kan veroorzaken, en zelfs ingegroeide haren!

Helpt bij verwondingen

Veel sportmensen beweren dat lichaamshaar verwijderen helpt bij verwondingen. Voor diegene die risico lopen op ongelukken die schaafwonden kunnen veroorzaken, zoals fietsers, helpt haarloos zijn bij de genezing en blijft de wond veel schoner. Voor ernstigere weefselverwondingen en letsel, helpt het om haarloos te zijn als je een sportmassages krijgt, omdat het oppervlak veel gladder is en de olie niet vast komt te zitten in de haren.

Snelheid

Voor de meeste amateuratleten zijn die milliseconden die van de tijd afgeschaafd kunnen worden niet zo belangrijk. Maar voor de serieuze atleet kan het verwijderen van de weerstand die lichaamshaar veroorzaakt zorgen voor nét dat extra beetje snelheid. Dit is vooral effectief bij zwemmers, die er vaak voor kiezen om elk haartje dat niet wordt bedekt door een zwempak te verwijderen.

Ontharingsmethoden

De juiste ontharingsmethode vinden kan als sporter zijnde lastig zijn. Aangezien je waarschijnlijk elke dag haarvrij moet zijn lijkt scheren misschien de beste optie. Scheren heeft echter meerdere nadelen. Herhaaldelijk scheren kan leiden tot een pijnlijke en ontstoken huid en een grote hoeveelheid ingegroeide haren, wat het dragen van sportkleding erg ongemakkelijk kan maken, en zelfs pijnlijk.

Voor atleten is een ontharingscrème vaak de beste optie. Deze crèmes lossen de proteïnen van de haren net onder de huid op waardoor de haren afbreken als de crème wordt afgewassen. Deze methode houdt de huid glad tot en met vier dagen, en de haren die teruggroeien worden na een tijdje zachter.

Probeer het uit als je weer gaat sporten en lever een prestatie die slechts geëvenaard wordt door je ontharingsmethode!