Ontharingstips : Ontharen voor de Zomer

Als je iemand bent die graag wat huid laat zien op het strand dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je echt alléén huid ziet (en geen haar). Met de zomer in het vooruitzicht kan het nog lastig zijn om te bepalen hoe je je moet voorbereiden voor dit seizoen van zon, zand en zwemkleding.

Benen

Aangezien waarschijnlijk weinig mensen een volledig bedekkend Victoriaans badpak zullen aantrekken, is het goed om te weten hoe je je benen haarvrij kunt houden voor de zonnige dagen. In de periode voor de zomer kan het slim zijn om het scheermesje links te laten liggen en een andere methode te kiezen. Scheren wordt gezien als de snelste en meest makkelijke ontharingsmethode maar toch kan het beter zijn om te switchen naar een ontharingscrème. Crèmes lossen de proteïnen in de haren op zodat de haren net onder de huid afbreken. Het voordeel dat dit heeft ten opzichte van scheren is dat het niet door het haar snijdt waardoor er stoppelige randjes achterblijven. Als de crème het haar effectief oplost, is wat overblijft zachter en minder zichtbaar dan stoppels. Ontharingscrèmes werken heel snel en zijn makkelijk in het gebruik, en je kunt het ontharen gewoon onder de douche doen, net als bij scheren.

Oksels en Bikinilijn

Er is bestaat een enorme aanbod aan zwemkleding, in verschillende stijlen en pasvormen, dus kan het geen kwaad om dat in gedachten te houden wanneer je beslist hoeveel haar je eraf gaat halen. Je wilt natuurlijk niet dat je bikinilijn zo is getrimd dat je één bepaald bikinibroekje aankan maar dat bij een ander broekje de haren er onderuit piepen!

Crèmes zijn een optie, maar het beste voorschrift voor een haarvrije zomer is om te kiezen voor een wax. Dit houdt wel in dat je de haren een tijdje moet laten groeien, omdat harsen het beste werkt bij haren van meer dan 5mm (maar het kan al bij haren vanaf 2mm).  Het haar blijft dan wel tot en met vier weken weg, wat je genoeg tijd geeft om lekker op vakantie te gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongewenst haar.

Je hoeft echter niet veel geld uit te geven aan een salon om dit resultaat te krijgen, je kan geweldige resultaten krijgen met koude wax strips. Onze Koude Waxstrips zijn speciaal ontworpen voor de oksels en de bikinilijn, dus hoeveel je er ook vanaf wilt halen, je kunt dit gewoon lekker thuis doen! Voor deze gevoelige gebieden is de formule van Veet verrijkt met amandelolie en vitamine E wat de huid naast glad ook nog superzacht maakt.