Ontharingstips : Ontharen met zo min mogelijk pijn

Harsen kan pijn doen. Door de angst daarvoor kiezen mensen vaak voor scheren, waarbij alle voordelen van het harsen verloren gaan. Het hoeft niet het geval te zijn dat harsen pijn doet, want na jaren ervaring met ontharen is een manier ontstaan waarbij ontharen zo min mogelijk pijn doet. Dit delen we graag met je!

 

Het juiste moment

Twee dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste moment voor het harsen, is de lengte van je haar en waar je je bevindt in de maandelijkse cyclus. Als je haartjes te kort zijn heeft de wax te weinig grip en trekt het aan de huid in plaats van aan het haar. Daarnaast is je pijngrens het hoogst nadat je je menstruatie hebt gehad (en het laagst daarvoor). Dus zorg dat je je routine op het juiste moment plant!

 

Bereid jezelf voor

Harsen trekt niet alleen de haartjes eraf, maar ook dode huidcellen. Het is dus handig om voor het waxen te scrubben, maar niet te kort ervoor. Het beste is om 24 uur voor het waxen te scrubben. Net voordat je gaat harsen, kun je een warm bad nemen om je poriën en haarzakjes te openen. Zorg wel dat je huid droog is voordat je gaat waxen, omdat het water effect kan hebben op de werking van de wax.

 

De perfecte techniek

Wanneer je harst is het belangrijk om te blijven ademen. Onze natuurlijke reactie op pijn is om hard in te ademen, dus het is een goed idee om dat over te nemen van ons eigen lichaam. Trek de huid strak om de haartjes een gemakkelijke uitgang te bieden en adem diep in wanneer je de wax aanbrengt. Veet’s  Koude Wasstrips hebben Easy Grib strips om de ontharing zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Breng de strip aan en trek tegen de richting van je haargroei in terwijl je uitademt.

 

Zorg voor jezelf

Na het harsen zal je huid gevoelig zijn, dus doe verder niets waardoor het verder geïrriteerd kan raken, zoals scrubben. Waxen zelf is al een soort scrub, dus dat is niet meer nodig! Daarnaast moet je hitte en agressieve deodorants vermijden.

 

Een alternatief is om een andere, minder heftige manier van ontharing te proberen zoals ontharingscrèmes. Deze lossen de haartjes in de wortel op, waardoor ze er makkelijk afgespoeld kunnen worden met de crème. Het effect blijft niet zo lang als met waxen, maar voor degenen met een lage pijngrens kan dit een goed alternatief zijn.

Volg dus deze stappen om het lichaam te krijgen dat je verdient, met zo min mogelijk pijn!