Ontharingstips : Oksels Ontharen

Samen met de benen zijn de oksels het lichaamsgebied dat het vaakst wordt onthaard. Als je besluit je oksels te ontharen wil je dat waarschijnlijk regelmatig doen, misschien zelfs wel elke dag. Helaas kan de huid daardoor geïrriteerd raken aangezien de oksels erg gevoelig zijn.

Er zijn meerdere methodes om de oksels te ontharen, dus hebben we hier de drie meest voorkomende voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt beslissen wat de beste optie is voor jou.

 

 Shaving

SCHEREN

Scheren is verreweg de meest gebruikelijke ontharingsmethode. Aangezien deze vorm van ontharen (het verwijderen van haar boven de huid) inhoudt dat er een scherp mes over je huid sleept met als doel de haren zo dicht mogelijk bij de wortel te verwijderen, is het begrijpelijk dat het zo nu en dan kleine sneetjes en schrammetjes oplevert, zeker als je elke dag scheert. Dus hoewel dit voor velen de snelste en makkelijkste ontharingsmethode is, is dit niet de beste optie voor mensen met een gevoelige huid of mensen met haren die wat dikker en stugger zijn.

 Waxing

WAXEN

Waxen of harsen is een vorm van epileren, wat betekent dat het haar verwijdert wordt vanaf de wortel. Deze vorm van ontharen betekent dat het veel langer duurt voordat de haren terug groeien. In het verleden was waxen iets wat in een salon gedaan moest worden maar tegenwoordig zijn er goede manieren om dezelfde resultaten thuis te krijgen, met zowel warme als koude wax. Harsen kan alleen gedaan worden bij haren langer dan 2mm en het liefst langer dan 5mm, dus deze methode is niet ideaal voor mensen die elke dag haarvrij willen zijn.

 Depilatory Creams

ONTHARINGSCRÈMES

Ontharingscrèmes lossen de proteïnen van de haren net onder de huid op en breken simpelweg af als de crème wordt afgewassen. Deze methode kan je langer dan scheren stoppelvrij houden, en de haren die terug groeien worden na een tijdje zachter dus merk je de nieuwe haargroei minder op. Deze methode kan net zo makkelijk zijn als scheren en je kunt het zelfs in de douche doen. Het wordt geadviseerd om de crème eerst te testen op een klein stukje huid op een andere plek op je lichaam zodat je kunt zien hoe het reageert, voordat je het gebruikt op gevoelige gebieden zoals je oksels.

 

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren, allemaal met voordelen en nadelen. Je kunt het beste een paar verschillende dingen uitproberen, om te ontdekken welke methode, of combinatie van methodes, het beste bij jou past.