Ontharingsmythen : Niet Waar

NIET WAAR: Scheren is de meest effectieve ontharingsmethode.

Na het scheren komen de haren al na een of twee dagen weer tevoorschijn. Met Veet geniet je tot wel 4 weken van een gladde en zachte huid zonder dat je last hebt van irritaties en ongemakken die veroorzaakt kunnen worden door het scheren.

NIET WAAR: Ontharingscrèmes kunnen niet gebruikt worden voor de bikinilijn.

De meeste Veet-ontharingscrèmes zijn geschikt voor de bikinilijn, maar let erop dat je de crème niet dicht bij je intieme delen aanbrengt. Wanneer het product te dicht bij de genitale zones wordt aangebracht, kan dat leiden tot bijwerkingen.

NIET WAAR: Je kunt het beste je huid scrubben op dezelfde dag dat je wilt ontharen.

Als je met een Veet-product een nog beter resultaat wilt, kun je de huid 24 uur voor het ontharen scrubben. Je geniet dan nog langer van een voelbaar zachtere huid.

NIET WAAR: Hoe vaker je onthaart, hoe dikker de haren zijn die terugkomen.

Als je regelmatig met was onthaart, komen er minder haartjes terug. Bovendien zijn ze dunner en zachter. Dankzij Veet geniet je dus langdurig van een zachte huid en weet je zeker dat er niet meer van die dikke haren terugkomen!

NIET WAAR: Veet-producten zijn niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Je kunt de producten van Veet ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt! Onze experts hebben een speciale formule ontwikkeld die geschikt is voor de gevoelige huid. Zoek in de winkel naar de producten waar "gevoelige huid" en "dermatologisch getest” op staat. Test altijd eerst de reactie van je huid door het product op een klein deel van de zone aan te brengen die je wilt ontharen en volg daarbij nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Op die manier kun je controleren of je gevoelig bent voor het product. Volg de voorzorgsmaatregelen op die staan vermeld in de gebruiksaanwijzing in de verpakking.

NIET WAAR: Producten op basis van alcohol zijn veel doeltreffender voor het verwijderen van haren

Gebruik voor, tijdens en na het ontharen nooit producten op basis van alcohol om huidirritaties te voorkomen. Verwijder de overtollige was met behulp van een nabehandelingsdoekje. Nu kun je vol zelfvertrouwen je benen showen!

NIET WAAR: Een warme douche is goed voor de huid.

Als je lang onder een warme douche staat, kan je huid uitdrogen. Probeer de tijd onder de douche te verkorten en gebruik lauwwarm of koud water. Daarmee bescherm je niet alleen je huid, het is ook nog eens goed voor het milieu!

NIET WAAR: Ik hoef geen zonnebrandcrème te gebruiken als het bewolkt is.

Ultraviolette stralen kunnen leiden tot een vroegtijdige veroudering van de huid. Daarom is het erg belangrijk dat je je tegen UV-stralen beschermt, ook als het bewolkt is. Zorg ervoor dat dit een onderdeel wordt van je dagelijkse verzorgingsritueel!

NIET WAAR: Het is moeilijk om je huid zacht en haarvrij te houden.

Zorgen voor een altijd zacht en goed verzorgde huid, is makkelijker dan je denkt. Met de producten van Veet geniet je tot wel 4 weken van een gladde huid! Als je regelmatig was van Veet gebruikt, komen er minder haartjes terug. Bovendien zijn ze dunner en zachter. Wij helpen je graag bij het kiezen van de ontharingsmethode die het beste bij jouw levensstijl past. In de rubriek “Welk Veet-product past bij mij?” vind je het Veet-product dat het beste bij jou past!

NIET WAAR: De overtollige was kan met warm water worden afgespoeld.

Alleen de overtollige Oriëntaalse Was van Veet kan met warm water worden afgespoeld. Eventuele resten van andere soorten warme was, kun je makkelijk verwijderen met een nabehandelingsdoekje. Zo heb je binnen enkele seconden een gladde, glanzende en goed gehydrateerde* huid! *hydratatie van de bovenste huidlagen.

NIET WAAR: Iedereen kan zich met was ontharen.

Ontharing met was is niet geschikt voor ouderen, diabetici of personen die orale retinoïden gebruiken. Zwangere vrouwen kunnen wel waxen, maar zij moeten rekening houden met het ontstaan van blauwe plekken. Wij raden zwangere vrouwen, diabetici en ouderen eerder aan de ontharingscrèmes van Veet te gebruiken. Raadpleeg de voorzorgsmaatregelen en de gebruiksaanwijzing voor meer informatie.

NIET WAAR: Ontharingscrèmes en scheermesjes werken op dezelfde manier.

Met de Veet-ontharingscrèmes krijg je een veel zachtere en gladdere huid dan wanneer je scheermesjes gebruikt. De haren worden tot onder het huidoppervlak opgelost. Wanneer de haren terugkomen hebben ze een ronder uiteinde, waardoor ze zachter aanvoelen. Met een scheermes daarentegen wordt de haar boven de huid afgesneden, waardoor het uiteinde een scherpere punt krijgt. Daarom voelt de huid nadat de haren weer zijn gegroeid stug aan.

NIET WAAR: Of ik me nu onthaar met een ontharingscrème of een scheermesje gebruik, de haartjes komen even snel weer terug.

De Veet-ontharingscrèmes werken tot dicht bij de haarwortel waardoor je huid tweemaal langer zacht blijft dan na het scheren. Je geniet dus nog langer van een mooie en zachte huid dan wanneer je een scheermes gebruikt!

NIET WAAR: De strips die worden meegeleverd met de Veet Oriëntaalse Was of de EasyWax elektrische roller moet ik na gebruik weggooien.

Helemaal niet! Je kunt de strips afspoelen met water en nadat ze zijn opgedroogd opnieuw gebruiken.

NIET WAAR: Wacht minimaal een maand tussen twee ontharingsbeurten met was.

De Veet koude wasstrips zijn speciaal ontworpen voor het verwijderen van korte haartjes vanaf 1,5 mm lang. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je opnieuw kunt ontharen! Met de Veet wasstrips houd je een zachte huid zonder dat je je ongemakkelijk hoeft te voelen door ongewenste haargroei.