Ontharingstips : Naar buiten in de zomer

Lange dagen, warme nachten en zonnige perioden: voor veel mensen is de zomer het favoriete seizoen. De natuur is volop in bloei en we krijgen eindelijk de kans om meer tijd in de frisse buitenlucht te spenderen. Maar hoe fijn de zomer ook is, er komen natuurlijk ook wat aanpassingen in je schoonheidsritueel bij kijken, zoals ontharen en jezelf beschermen tegen de zon. En hoewel het natuurlijk altijd belangrijk is dat je goed op je huid let wanneer het zonnig is, hoeft dit niet te betekenen dat je alleen maar in de schaduw moet gaan zitten. Daarom hier een aantal tips die je leren hoe je je huid het best kunt voorbereiden op de felle zonnestralen en het behouden van een gezonde, stralende huid.

Houd van je gladde benen

Wat is het eerste dat verandert wanneer het zomer wordt? De lengte van de rokjes natuurlijk! Het is heerlijk om je zomerkleding weer uit de kast te trekken, maar voor veel vrouwen zijn droge benen hierin een belemmering. Er zijn echter veel manieren om je huid voor te bereiden op de eerste zonnestralen en zo een droge huid te voorkomen. Je huid hydrateren is hierin het belangrijkst, vooral wanneer je net onder de douche vandaan komt. Hiernaast is het ook een goed idee om iets minder lang onder een warme douche te staan. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je huid uitdroogt. Scheren is niet altijd een goed idee wanneer je een droge huid hebt, omdat je scheermesje de natuurlijke oliën van je huid kan schrapen. Deze oliën zorgen er normaliter voor dat je huid niet uitdroogt. Met dit in het achterhoofd kun je op zoek gaan naar alternatieven voor scheren, zoals harsen. Voor het beste resultaat is het handig als je gedurende het jaar en dus niet alleen in de zomer alvast begint met oriënteren, zodat je huid kan wennen aan de ontharingstechniek. Zo zorg je ervoor dat je in de zomer met gemak kunt flaneren met mooie, gladde benen.

Bikini-klaar

Natuurlijk zijn het niet alleen je benen die worden blootgesteld aan de zon. Als je naar het strand gaat deze zomer, wil je ook goed voor de dag komen in je nieuwe bikini. De bikinilijn kan een gevoelig gebied zijn wanneer het gaat om ontharing, maar gelukkig zijn er een hoop verschillende manieren van ontharing die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Wanneer je op zoek bent naar een last-minute oplossing, is een ontharingscrème erg geschikt. Deze crème breng je gewoon aan terwijl je onder de douche staat en verwijder je weer binnen vijf minuten. Zo heb je net genoeg tijd om je shampoo nog even uit te spoelen!

Wanneer je op zoek bent naar een langdurigere oplossing, kun je Veet Easy Grip harsstrips gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor plekken die iets minder eenvoudig te bereiken zijn en geven je een glad resultaat voor ongeveer vier weken. Hiernaast zijn ze erg handig voor in je koffer, als je niet teveel mee wil nemen op vakantie.

In de zomer is het tijd om te genieten van je stralende, gezonde huid. Maar met al dit gepraat over blootstelling aan de zon, is het belangrijk om te onthouden dat UV-bescherming van essentieel belang is. Wanneer je je goed insmeert kun je met een vertrouwd gevoel naar buiten, of je nu gaat sporten of naar het strand gaat. Laat ontharing of een droge huid niet langer een belemmering zijn, want met deze tips ga je de zomer glad en stralend tegemoet!