Alles over ontharen : Is harsen geschikt voor iedereen?

Harsen of waxen is een geweldige manier om hinderlijk lichaamshaar te verwijderen en je gedurende enkele weken geen zorgen te hoeven maken over het terugkeren van de haartjes. Vergeleken met scheren of ontharen met een onharingscrème kan het veel tijd besparen. Toch is het belangrijk bepaalde vragen te stellen als je een ontharingsmethode kiest en in sommige gevallen is waxen niet de beste optie. Hier zijn een paar punten om over na te denken, voordat je besluit te gaan waxen.

Pijn, ga weg!

Laten we eerlijk zijn: waxen kan soms pijnlijk zijn. Als je een lage pijngrens hebt, vraag je je misschien af of je hier wel tegen kunt. Maar er zijn stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het haar zo snel en makkelijk mogelijk verwijderd wordt. Het is belangrijk dat je het huidoppervlak strak trekt en de waxstrips tegen de haargroeirichting in lostrekt. Zo voorkom je dat je een oppervlakte meer dan een keer hoeft te behandelen. Sommige schoonheidsspecialistes raden ook aan een poeder aan te brengen op de huid, zodat de wax zich makkelijker aan het haar hecht in plaats van aan de huid. Als je nog je bedenkingen hebt, zijn er zeker ook pijnlozere ontharingsmethodes met een langdurig effect, zoals IPL.

De geïrriteerde of gevoelige huid

Er bestaan veel verschillende soorten huidtypen en het is belangrijk om te weten tot welke type jouw huid behoort, voordat je begint met waxen. Waxen wordt over het algemeen niet aangeraden als je last hebt van eczeem of psoriasis, een beschadigde huid of verheven moedervlekken. In deze gevallen is het belangrijk een arts te raadplegen voordat je ontharingsmethodes gaat uitproberen. Als je je zorgen maakt over een gevoelige huid, kan waxen toch geschikt voor jou zijn. Veet heeft een uitgebreide reeks waxproducten met verzorgende ingrediënten, zoals aloë vera, speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Zoals bij elke ontharingsmethode, is het slim om het product eerst uit te proberen op een klein stukje van de te ontharen huid, voordat je begint met waxen.

Heb je haast?

Er zijn veel praktische dingen om over na te denken bij het kiezen van een ontharingsmethode. Waxen kan gladde resultaten geven tot wel vier weken lang, waardoor je de behandeling niet keer op keer hoeft te herhalen. Maar de behandeling zelf kan wat langer duren dan bij andere methodes, zeker als je voor het eerst begint met waxen. Als je snel weg moet voor een date, is het laatste wat je wilt dat je de deur uit moet met halfgewaxte benen, of rode plekken op je bovenlip. Op deze momenten kun je misschien beter voor een andere optie kiezen, zoals het gebruik van een ontharingscrème. Hoewel het resultaat minder lang mooi blijft dan bij waxen, is dit wel een goede last-minute optie, die maar vijf minuten hoeft te duren! De In-Showerreeks van Veet is zelfs speciaal ontworpen voor gebruik tijdens een douche of bad, waardoor je kostbare tijd kan besparen.

Waxen geeft fantastische resultaten, maar Veet biedt ook veel andere ontharingsproducten die misschien een betere keuze voor jou zijn. In welke situatie je ook zit, het is altijd belangrijk na te denken over de verschillende opties en het maken van een keuze niet te overhaasten.