Ontharingstips : Houd je benen langer glad

Met de zomer om de hoek wordt het tijd om er bij stil te staan dat je straks je verstikkende jeans omwisselt voor korte broeken en korte rokjes. Want, natuurlijk willen we daar sexy gladde benen bij! Als je benen in tip top conditie zijn voel je je fantastisch en zie je er goed uit. Maar, ik ben er zeker van dat de meeste van jullie weten dat het niet gemakkelijk is om je benen er de hele zomer lang op hun best uit te laten zien.

Er zijn veel technieken om je benen te ontharen maar welke techniek houdt onze benen het langst glad?

Scheren

Scheren is de snelste en gemakkelijkste optie, je bent binnen een paar minuten klaar, maar de resultaten zijn niet best. Haartjes worden alleen oppervlakkig weggeschoren, de wortel blijft zitten, dus het duurt maar een dag of 2 voordat je de haartjes ziet terugkomen en je ze er alweer af moet scheren. Ook worden de haartjes scherp als ze geschoren zijn met een scheermes. En, als je niet voorzichtig bent, kan je in je huid snijden of krijg je rode bultjes iets wat best vaak voorkomt.

Ontharingscrème

Een andere populaire techniek is ontharen met een chemische crème dat de haartjes afbreekt bij de basis. Als je de crème 5 tot 10 minuten na het aanbrengen wegveegt, dan neem je gelijk alle haartjes mee. Dit is een fijne methode voor mensen met een lage pijngrens en de haartjes komen ongeveer even snel terug als bij scheren. Je hebt geen snij ongelukjes met je scheermes en je kan het gemakkelijk thuis doen – Veet heeft ontharingsspray en ontharingscrèmes, deze kunnen je veel tijd besparen met aanbrengen.

Harsen

Dit is een zeer algemeen gebruikte techniek om ongewenste haren op je benen kwijt te raken. Je kan kant en klare strips van Veet kopen en het zelf doen vanuit je eigen comfortabele badkamer. Het zal iets langer duren dan scheren maar je mag verwachten haarloos te zijn tot wel 4 weken! Zorg ervoor dat je zo’n 24 uur van te voren je benen scrubt om ingroei van haren tegen te gaan en je benen super zacht te houden.

Intense Pulsed Light (IPL)

Nu we het toch over ontharen hebben, moeten we ook permanente ontharing met IPL noemen. Maar, zoals met alles zijn er voor- en nadelen. Het is goedkoper dan een lazer behandeling en werkt ongeveer hetzelfde, maar heeft een aantal voordelen. IPL kan permanente haargroei doen laten afnemen en alhoewel dit vaak meer sessies vraagt dan bij bijvoorbeeld een lazerbehandeling kan je dit wel gewoon zelf thuis doen.

Laser ontharen

Naast IPL is er ook nog lazer ontharen, dat werkt door het haarzakje te vernietigen met een sterke lichtstraal. Deze behandeling wordt gezien als een minder pijnlijke optie. Alhoewel er wel wat terug groei van haartjes verwacht kan worden bij lazer ontharen. Zowel IPL als lazer ontharen zijn niet geschikt voor alle huidtypen. Daarom is het belangrijk om vooraf een schoonheidsspecialiste te raadplegen om alle risico’s te begrijpen.

Sommige van deze opties werken voor de één beter dan voor de ander, onafhankelijk van hoe lang de haartjes wegblijven, dat is voor iedereen persoonlijk. Iedereen zal zijn persoonlijke favoriet hebben, dus onthoudt, kies dat wat het beste voor jou werkt. Welke manier je ook kiest, vergeet niet je benen achteraf in te smeren en houd je huid gehydrateerd en stralend door veel water te drinken. Ben je klaar? Trakteer jezelf dan op een pedicure en een nieuw paar schoenen om je perfecte benen af te maken!