Ontharingstips : Het verwijderen van dikker haar

Veel vrouwen zouden een fortuin betalen voor een dikke bos haar op hun hoofd. Maar als het gaat om lichaamshaar is het een heel ander verhaal. We kijken naar hoe we allemaal verschillend zijn als het gaat om ons lichaamshaar, en naar een aantal ontharingsoplossingen die misschien wel het probleem bij de wortel kunnen aanpakken.

Een veelvoorkomende cosmetische zorg

Ten eerste moet je weten dat de zichtbaarheid van dikker, donkerder lichaamshaar vaak voorkomt, zelfs bij vrouwen. Net zoals bij vele andere fysieke eigenschappen, kunnen erfelijkheid en etniciteit een rol spelen in de dikte en kleur van het lichaamshaar. Daarnaast kan de aard van ons lichaamshaar ook worden beïnvloed door hormonen, wat leidt tot verschillen tussen mannen en vrouwen, en van persoon tot persoon.

Een korte termijn oplossing

Als je je ongemakkelijk voelt over de zichtbaarheid van dik lichaamshaar, kunnen zelfs snelle oplossingen, zoals scheren en ontharingscrèmes, op korte termijn effectief zijn. Beide methoden kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in jouw verzorgingsroutine, zelfs tijdens het nemen van een douche. Echter, vanwege de aard van dikker lichaamshaar, is een ontharingscrème een betere oplossing. Omdat scheren direct door het dikke haar snijdt, kunnen terug groeiende haren nogal grof en breekbaar zijn. Ontharingscrèmes lossen het haar net onder het huidoppervlak op, waardoor zelfs de dikste haren geen stoppels achterlaten en terug groeiende haren minder lang zichtbaar zijn.

Het probleem bij de wortel aanpakken

Je om de dag zorgen maken over ontharen is misschien niet voor iedereen ideaal. In dat geval, kun je waxen proberen, wat net zo effectief is bij dik haar als bij fijnere lichaamsbeharing, en de resultaten duren tot en met vier weken. Aangezien dik haar echter vaster verankert is in de huid, kan dit een pijnlijkere maatregel zijn indien het niet correct wordt uitgevoerd. Gelukkig zijn er genoeg stappen die je kunt nemen om waxen zo pijnloos mogelijk te maken. Het kiezen van een hete wax, zoals Veet Wax Spa, is een goede stap om mee te beginnen. Hete wax opent de poriën van de huid, waardoor ontharen minder pijnlijk is dan met koude methodes. Vooraf scrubben en talkpoeder aanbrengen helpt ervoor te zorgen dat de wax een stevige grip op elke haar krijgt, en vermijdt dode huid in het proces. Het is ook heel belangrijk om de huid strak te houden terwijl je de wax eraf trekt, en om tegen de richting van de haargroei in te trekken.

Lange termijn oplossingen

Als je er zeker over bent dat je liever vaarwel zegt tegen dik lichaamshaar, is het misschien tijd om naar een ​​meer permanente oplossing te zoeken. Een Intense Pulsed Light behandeling werkt door het uitzenden van een breed lichtspectrum. Dit wordt aangetrokken door het pigment van je haar, en doodt het haarzakje direct bij de follikel. Het klinkt misschien als een dure oplossing, maar IPL apparaten voor in huis zijn nu al op grote schaal beschikbaar in cosmetische winkels. Als je wilt dat waxen en scheren verleden tijd zijn, kun je overwegen om zelf een IPL apparaat aan te schaffen. Aangezien deze technologie is gebaseerd op pigment, kan het minder effectief zijn bij personen met een donkerdere huid en is het niet : niet geschikt voor witte, grijze, roze of lichtblonde haartjes.

Het temmen van ongewenst lichaamshaar maakt voor veel mensen deel uit van hun schoonheidsroutine. Maar als het gaat om de aanpak van gebieden met dikker haar, kan dit een beschamende kwestie zijn. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor dit veelvoorkomende schoonheidsprobleem.