Ontharingsmythen : Het verschil tussen harsen bij de schoonheidssalon en thuis

Harsen is snel, gemakkelijk en zorgt voor een langdurig resultaat. Voor het geval dat je niet op de hoogte bent, het gaat hier om het verwijderen van ongewenste haargroei met behulp van was. De haartjes worden vanuit de wortel uit de huid getrokken waardoor ze langer wegblijven dan met scheren. Als het gaat om ontharen heb je twee keuzes: je kunt ervoor kiezen om het te laten doen door een schoonheidsspecialiste in een schoonheidssalon of je kunt het simpelweg zelf thuis doen. Welke methode je ook kiest, waxen hoeft geen nachtmerrie te zijn.

Laten we eens kijken naar de effectiviteit van harsen bij een beautysalon en zelf thuis harsen. Je zou misschien nog een handige tip kunnen oppikken om die ondeugende haartjes in het gareel te houden!

Voordelen van een schoonheidssalon

Schoonheidssalons zijn gemaakt om je te verwennen terwijl je esthetische behoeftes onder handen worden genomen – waaronder het verwijderen van ongewenste haargroei. Salons bieden een vriendelijke, intieme en luxueuze ruimte waar je de kans krijgt om als een koningin behandelt te worden door een professioneel opgeleide schoonheidsspecialiste, voor een minimale vergoeding natuurlijk. Bij de schoonheidssalon kan je met een gerust hart achterover leunen, wetende dat het waxen wordt gedaan door een deskundige schoonheidsspecialiste! Het verlaten van de beautysalon met gladde beentjes geeft je ook een gevoel van voldoening. Je hebt meer zelfvertrouwen, je voelt je weer aantrekkelijk en bent helemaal klaar voor dat nieuwe kleine zwarte jurkje!

Waarom Thuis harsen?

Thuis harsen is een redder in nood voor iedereen die weinig tijd heeft en prijsbewust is. Veet kan je helpen bij het waxen in je eigen badkamer met het uitgebreide aanbod aan ontharingsproducten. Als je niet veel tijd hebt kun je de Veet koude waxstrips gebruiken. Deze zijn goed te gebruiken voor gevoelige plekken. Waarom eigenlijk niet de spa-ervaring in huis halen met Veet’s nieuwe Spawax Elektrische waxverwarmer? Je hoeft geen strips te gebruiken, alleen de was op te warmen en het direct op de huid aanbrengen.

DIY waxing

Ter voorbereiding aan het harsen zal een schoonheidsspecialiste de huid reinigen en ontsmetten. Thuis kun je dit in je badkamer doen met water, zeep en eventueel desinfecterende doekjes. Zodra de huid opgedroogd is breng je de was aan en verwijder je de ongewenste haartjes beetje bij beetje. Ben je bang dat het pijnlijk wordt? Haal dan even diep adem voordat je de strip van de geharde was aftrekt. Deze ouderwetse truc zal je een paar seconden van de pijn afleiden. Een andere truc is om, nadat je de strip hebt verwijdert, je hand op je gevoelige huid te leggen. De druk van je hand kan de pijn verlichten. Als je ooit naar een beautysalon bent geweest zal je deze truc waarschijnlijk herkennen van de schoonheidsspecialiste.

Effectief waxen

Wanneer je wax gebruikt, trek je de haartjes direct uit de wortel. Schoonheidsspecialisten weten dat haartjes sneller terug groeien als ze boven de huid verwijderd worden. Wanneer je thuis gaat harsen is het belangrijk om je Veet strips of de wax zelf te checken op haarzakjes. Deze geven aan dat je de haartjes in hun geheel hebt verwijdert.

Verzorging na het harsen

Je huid voelt altijd een beetje pijnlijk aan na het waxen, maar meestal is dit alweer snel verdwenen. Je hebt waarschijnlijk wel gezien dat de schoonheidsspecialiste na het waxen je huid verzorgt met een crème. Nou, hetzelfde geld voor wanneer je het thuis doet. Breng een huid kalmerende crème met Aloë Vera aan om je huid te laten genezen.

Binnen een mum van tijd, met de juiste kennis en ingrediënten, kun je je eigen huidverzorgingsexpert zijn. Je moet alleen, net als elke goede schoonheidsspecialist, goed onthouden het waxen nooit te overhaasten. Doe wat kaarsjes aan, zet je favoriete muziek op en het belangrijkste: ontspan en geniet van de ervaring!