Ontharingstips : Harsen met koude wax

Eindelijk is het zover, tijd om je koffer te pakken voor wat welverdiend plezier in de zon. Na een lange winter is het tijd voor felgekleurde korte broeken en je favoriete bikini. Waarom zou je in plaats van het meeslepen van een volle pot wax, stoffen strips en een spatel, niet een paar koude wax strips meenemen? Ze zijn een welkome reisgenoot omdat een plakstrip met vooraf aangebrachte wax alles is wat je nodig hebt. Laten we snel eens kijken naar koude wax. Zodra je klaar bent zal je jezelf afvragen hoe je de zomer hebt overleefd zonder.


Hoe koude wax te gebruiken

Bereid je huid voor op het ontharen door het twee dagen van te voren te scrubben met behulp van body scrub. Harsstrips hechten zich gemakkelijker aan de huid als deze glad is. Druk de strip nadat je je huid afgedroogd hebt stevig vast in de richting van de haargroei. Trek daarna de huid boven de stip strak en trek de strip snel naar beneden in de tegengestelde richting van de haargroei. Herhaal dit totdat je alle haren hebt verwijderd. Veeg overtollige wax met een doekje, zeep of water weg.

Voordelen van koud waxen

Koude wax kan een veel comfortabelere manier zijn om te harsen. Wax strips zijn snel aan te brengen, plakken gemakkelijk aan de kleinste haartjes en kunnen na slechts een paar seconden worden verwijderd. Deze methode is mogelijk minder pijnlijk dan warm harsen, omdat je niet het risico loopt om je huid te verbranden door oververhitte wax. Het geeft daarnaast minder geknoei dan warm harsen, omdat de strips gemakkelijk weggegooid kunnen worden. Koud waxen is ook perfect voor het bereiken van kleine, moeilijk bereikbare plekken zoals de bikinilijn. De strips kunnen in stukken worden gekipt zodat deze om een bepaald deel van het lichaam past en dezelfde strip kan herhaaldelijk worden gebruikt totdat zijn greep verliest.

Nadelen van koud waxen

Bij koud harsen blijft er vaak een plakrest achter op de huid na het aanbrengen. Koude wax strips nemen de eerste keer niet altijd het haar vanaf de wortel mee en moeten daarom in sommige gevallen nogmaals aangebracht worden. Dit herhaald gebruik kan onhandig zijn, en kan een verhoogde kans op irritatie geven als je een gevoelige huid hebt. Hier biedt Veet hulp bij het harsen met strips voor de gevoelige huid.


Koud waxen werkt perfect als je weinig tijd hebt, maar wel een gladde, stoppelvrije huid wil. De strips zijn zo gemakkelijk dat je ze zelfs tijdens een vliegreis kunt gebruiken als je dapper genoeg bent! Koud waxen geeft het minste geknoei in vergelijking met harsen met warme wax of sugaring. Wax strips kunnen ook op maat worden geknipt om bij elke moeilijk bereikbare plek van het lichaam te komen. Dus bespaar de rompslomp van ontharen en de zorgen van het harsen door koude wax te gebruiken. Je koffer zal je er dankbaar voor zijn!