Ontharingstips : Gezichtshaar van delen van het gezicht verwijderen: tips en advies

Veel vrouwen houden van baardgroei bij hun man, maar eigen gezichtshaar is liever niet welkom. Hoewel alle vrouwen gezichtshaar hebben, is het pas een issue wanneer het zichtbaar wordt. Dit gaat ten koste van het zelfvertrouwen, maar gelukkig zijn er genoeg manieren voor gezichtshaar verwijderen die werken op verschillende gedeelten van het gezicht.

Harsen:

Harsen is een veelgebruikte techniek die van toepassing is voor veel plekken van het gezicht. Voor veel dames is het harsen of waxen van de wenkbrauwen een essentieel onderdeel van hun schoonheidsregime, maar je kunt op deze manier ook gezichtshaar verwijderen op je bovenlip, kin en wangen. Waarom betalen voor een gezichtsbehandeling die je thuis ook zelf kunt uitvoeren? De Veet Easy Strip™ gebruiksklare wasstrips voor het gezicht zijn speciaal ontwikkeld voor de precisie die de gevoelige huid van je gezicht nodig heeft. Tot vier weken een gladde huid!

Threading:

Threading is een populaire manier van epileren waarbij met touwtjes haar verwijderd kan worden bij verschillende onderdelen van het gezicht, en dan met name de wenkbrauwen. Wanneer je echter geen expert bent, is het zeker aan te raden om een specialist in te schakelen. Gelukkig hoef je hiervoor allang niet meer naar een exclusieve schoonheidsspecialist: in veel winkelcentra en schoonheidssalons kun je tegenwoordig terecht voor deze zeer precieze manier van epileren. Je kunt zowel een haartje als een hele rij tegelijk verwijderen, dit is ideaal als je een bepaalde vorm in je wenkbrauwen wilt aanbrengen.

Bleken:

Deze methode wordt vooral gebruikt voor de bovenlip zodat haartjes minder opvallen. Je kunt zelf het speciale bleekmiddel voor je gezicht aanbrengen en dit na vijf a tien minuten met koud water weer verwijderen. Bij deze methode kun je gezichtshaar verwijderen zonder het risico lopen dat haartjes ingroeien. Anderzijds is er ook geen sprake van een glad en kaal oppervlak: de haartjes zijn er immers nog, alleen vallen ze minder op. Houd rekening met het feit dat je chemische stoffen gebruikt wanneer je met bleekmiddel aan de gang gaat: lees de instructies altijd goed door!

Epileren:

Dit is een vrij langzame manier van gezichtshaar verwijderen waarbij je met een pincet de haartjes een voor een verwijdert. Dit kan pijnlijk zijn, maar het is ideaal als je juist dat ene haartje wilt weghalen. Wanneer je tijdens het harsen een haartje hebt overgeslagen, is epileren de manier om ook hier vanaf te komen. Probeer wel gebruik te maken van een fatsoenlijke pincet, hier mag je best een beetje in investeren: hoe goedkoper, hoe lastiger het gezichtshaar verwijderen!

Intense Light Pulse Technologie (IPL):

IPL is een goede optie als je op zoekt bent naar een oplossing voor de langere termijn. Het apparaatje richt zich op de pigmentcellen in het haarzakje en schiet korte lichtflitsen in de follikel: hierdoor stopt de groei vanuit de haarwortel. Je kunt deze methode perfect thuis toepassen, het is snel en makkelijk gedaan en speciaal ontwikkeld voor een kleiner oppervlak zoals je gezicht.

Ontharingscrème:

Dit is een welbekende manier van gezichtshaar verwijderen omdat het een methode is die ook geschikt is voor grotere gebieden van je lichaam.. Veet’s Ontharingscrème  is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en is daarom rijk aan Aloë Vera en vitamine E. Gebruik rond de ogen wordt overigens niet aanbevolen. De set biedt alles wat je nodig hebt, inclusief een kleine spatel en verzorgingscrème voor na de behandeling.

Dit zijn ze: zes van de meest bekende methoden voor het verbergen van gezichtshaar! Het is zeker de moeite waard om elke methode een keertje te proberen om er zo achter te komen wat voor jou het beste werkt om zonder gezichtshaar maar vol zelfvertrouwen door het leven te gaan!