Ontharingstips : Gevoelige Gebieden

Ontharen is een belangrijk deel van het leven voor zowel mannen als vrouwen. Zorgen voor super gladde benen om mee te pronken in je nieuwe korte broek, een haarvrije bikinilijn voor een dag op het strand met je vrienden, en de perfect gestylde wenkbrauwen om je gezicht goed vorm te geven.

Al deze gebieden vereisen ontharing om de gewenste resultaten te krijgen, maar natuurlijk betekent het niet dat iets wat goed werkt bij een groot deel van je benen ook goed gaat werken bij de veel kleinere wenkbrauwen. Bovendien zijn sommige delen van je lichaam veel gevoeliger dan andere, dus one-size-fits-all is hier niet het antwoord.

Gelukkig zijn er veel verschillende technieken, zelfs voor de gevoelige huid, dus met wat onderzoek kun je er achter komen wat het beste werkt in elk gebied!

Bikini

De bikinilijn is voor veel mensen een gevoelig gebied, maar dat geen reden om de bikini links te laten liggen. Een ontharingscrème kan een goede methode zijn voor de bikinilijn aangezien de haren vaak langer wegblijven dan bij scheren. Zorg er echter voor dat je voor gebruik de instructies zorgvuldig doorleest. Het wordt aangeraden om 24 uur voor gebruik de crème te testen op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat je huid niet slecht reageert. Veet BodyCurve ontharingscrème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van bikinilijnen en oksels, en kan dus een goede keuze zijn als je weet dat je een gevoelige huid hebt.

Gezicht        

Het gezicht is nog een gevoelig gebied als het gaat om ontharen. Er zijn verschillende technieken die hierbij goed werken zoals epileren, waxen en threading (epileren met een touwtje). Elke methode geeft je veel controle over welke haartjes je precies verwijdert. Bij epileren kun je haartjes er één voor één uittrekken en het is relatief goedkoop en makkelijk zelf te doen.

Threading is ook zeer populair, vooral voor wenkbrauwen. Dit proces maakt elk contact met crèmes en gels waar je huid slecht op kan reageren overbodig; niets raakt de huid behalve het touwtje, en die wordt na gebruik weggegooid. Het is ook zeer snelle en effectieve methode.

Waxen kan is ook een mogelijke methode voor het gezicht, aangezien het de haren met wortel en al verwijdert. Dit betekent dat het haar langzamer terug groeit, er geen stoppels ontstaan zoals bij scheren en het een veel langduriger resultaat geeft. Veet Precisiewax en Verzorging is een handige compacte waxing kit die speciaal ontworpen is om gezichtshaar te verwijderen. Door de eenvoudig te gebruiken tube kun je precieze hoeveelheden wax aanbrengen, en het is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Benen

De benen zijn niet altijd een heel gevoelig gebied, maar sommige mensen hebben een veel gevoeligere huid dan anderen. Waxen is een zeer populaire techniek als het gaat om de benen, aangezien de haren meestal veel langer wegblijven dan bij scheren. Voor mensen met een gevoelige huid zijn er Veet Koude Waxstrips – Gevoelige huid, speciaal samengesteld met amandelolie en vitamine E, die beide bekend staan om hun positieve effecten op de gevoelige huid. Scheren kan hier ook een snelle en effectieve oplossing zijn, maar het kan een al gevoelige huid nog verder irriteren. Als je wel doorgaat met scheren, moet je er op letten dat je een crème of scheergel gebruikt zonder agressieve chemicaliën, om de kans op wondjes en sneetjes te minimaliseren.

Kortom, sommige gebieden zijn gevoeliger dan andere en ook zijn sommige mensen gevoeliger dan anderen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Kies de juiste techniek voor elk gebied en voordat je het weet ben je haarvrij!