Ontharingstips : Een introductie tot ontharing

Een introductie tot ontharing Ontharen kan erg pijnlijk zijn. Je kunt op ontzettend veel verschillende manieren ontharen, hoewel het meestal neerkomt op scheren, gebruik van crèmes of harsen. Maar de beste ontharingsmethode is de methode die het beste bij jou past. Iedereen is anders en hierom zijn er verschillende ontharingsoplossingen nodig. Hieronder werpen we een blik op elk van deze verschillende methoden, zodat je kunt beslissen welke methode het beste bij jou past.

Scheren

Dit is de populairste ontharingsmethode. Scheren is een vorm van ontharen waarbij een scherp mes over de huid wordt gehaald om haren zo dicht mogelijk op de huid af te snijden. Als je iets scherps over je huid haalt, ontstaan er kleine sneetjes en schaafwondjes, sommige zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Deze wondjes kunnen de huid behoorlijk irriteren en zelfs uitslag veroorzaken.

Crèmes

Ontharingscrèmes zijn een relatief nieuwe uitvinding, maar vrouwen gebruiken al 5000 jaar variaties erop om haar te verwijderen . De oudste crèmes werden gemaakt met ingrediënten als ongebluste kalk en arseen! Gelukkig zijn er sindsdien behoorlijke stappen gemaakt in de ontwikkeling van ontharingsmethoden! Veet-ontharingscrèmes breken het haar net onder de huid af. Op deze manier blijf je huid tot vier dagen glad, langer dan bij scheren, en groeit het haar na verloop van tijd dunner terug, zodat je huid langer glad aanvoelt.

Harsen

Harsen is een andere methode, die bovendien al langer wordt gebruikt dan je zou verwachten. De oude Egyptenaren gebruikten een mix van suiker en citroenhars om een plakkerige substantie te maken waarmee ze haar konden verwijderen. Harsen is ook een ontharingsmethode waarbij haar met wortel en al wordt verwijderd. Deze diepgaandere ontharingsmethode heeft als voordeel dat het tot wel vier weken kan duren voordat het haar weer te zien is.

Sommige van deze methoden kunnen in eerste instantie sneller en prettiger lijken, maar moeten in de praktijk juist vaker worden uitgevoerd of brengen een risico op huidirritaties met zich mee. Ook voor ontharen geldt dat het belangrijk is om je goed in te lezen alvorens je een keuze maakt en dat je verschillende dingen moet uitproberen om de geschiktste methode te vinden. Waar je ook voor gaat, er is geen enkele reden om niet een zachte en gladde huid te hebben.

[1] http://www.dermascope.com/resources/the-history-of-hair-removal