Ontharingstips : De voor- en nadelen van ontharingscrème

In de haarloze cultuur waarin we leven is de beauty industrie altijd op zoek naar de meest gemakkelijke en meest effectieve manieren van ontharen. Ondanks alle mogelijke opties, zal een groot deel van de vrouwelijke bevolking zeggen dat ontharingscrèmes het meest populair zijn. Deze zijn namelijk makkelijk aan te brengen op veel plekken van je lichaam, maar nog belangrijker: ze zijn pijnloos. In dit artikel geven we je informatie over hoe revolutionair ontharingscrème is en waarom dit voor jou misschien wel de meest ideale manier van ontharen is.

Hoe werkt het?

Ontharingscrèmes bevatten bepaalde alkalische chemische stoffen die veilig reageren op je lichaamshaar. Ze breken de proteïne structuur van je haar, genaamd keratine af. Dit veroorzaakt dat de haren verzwakken en een soort gel-structuur krijgen, waardoor je ze samen met de crème eenvoudig kunt wegvegen.

De voor- en nadelen

Ontharingscrèmes zijn één van de meest pijnloze middelen waarmee je je lichaam kunt ontharen. Helemaal wanneer je deze vergelijkt met harsen of scheren. De crèmes zijn eenvoudig aan te brengen op verschillende plekken op je lichaam. Zo kun je er bijvoorbeeld je benen, maar ook je bikinilijn mee ontharen. Hiernaast maakt Veet het je makkelijk om het product aan te brengen. Je smeert de crème simpelweg op de plek waar je je haar wil verwijderen, wacht een aantal minuten en weg is je haar! Terwijl je wacht kun je gemakkelijk door met waar je mee bezig was, zoals je tanden poetsen of alvast het bad laten vollopen. Lees voor gebruik altijd wel even de bijsluiter, zo kom je er bijvoorbeeld achter wanneer je het product het beste aan kunt brengen.

Je kunt ontharingscrème goed onder de douche gebruiken. Zo spoel je namelijk alle haartjes en de crème meteen door het douchputje. Veet heeft een ontharingscrème die speciaal ontwikkeld is voor tijdens het douchen. Deze crème blijft onder de douche goed zitten en kan worden afgespoeld wanneer je klaar bent. Wanneer je het niet fijn vindt om ontharingscrème onder de douche te gebruiken kun je natuurlijk een reguliere crème gebruiken met een spateltje. Deze crème kun je afnemen met een warme natte handdoek wanneer je klaar bent. 

Ontharingscrèmes zijn een stuk gunstiger voor je portemonnee als je het vergelijkt met een bezoek aan de beautysalon. En bovendien zijn de crèmes bij bijna alle drogisterijen te koop. Hiernaast loop je, wanneer je ontharingscrème gebruikt, niet het risico op sneeën die je kunt oplopen tijdens het scheren. Ook geeft ontharingscrème een langduriger resultaat dan scheren, omdat dit product de haren bij het haarzakje, net onder de huid, afbreekt. Een ander voordeel is dat de verwijderde haren, na het gebruik van een ontharing crème, vaak een stuk minder stug terugkomen dan wanneer je deze hebt afgeschoren. De haren voelen veel zachter aan.

Echter moet je, wanneer je een gevoelige huid hebt, wel oppassen voor een allergische reactie wanneer je ontharingscrème gebruikt. Gelukkig heeft Veet een breed assortiment crèmes die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. Deze producten bevatten onder andere Aloë Vera en Vitamine E, welke verzachtend werken. Echter raden we wel aan om het product te testen op een klein deel van de huid en 24 uur te wachten om een allergische reactie uit te sluiten. Wanneer je huid toch geïrriteerd reageert op deze test, dan weet je dat een ontharingscrème niet het geschikte product voor jou is. Houd er ook rekening mee dat het verboden is om ontharingscrème aan te brengen op een droge of geïrriteerde huid.

Wanneer je overweegt om een ontharingscrème te testen, bekijk dan eens het uitgebreide assortiment van Veet!