Ontharingstips : De nieuwe Veet Silk and Fresh ™ ontharingscrème

Ontharen kan een vervelend klusje zijn, of het nu gaat om de ingegroeide haren op je benen, volle wenkbrauwen die wel weer eens bijgeknipt mogen worden, of een onhandelbare bikinilijn.

Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om van ongewenst haar af te komen. Wat voor de een werkt, hoeft echter niet voor de ander te werken. Sommige vrouwen zweren bij waxen, terwijl andere liever scheren of een ontharingscrème gebruiken.

Ontharingscrèmes breken de structuur van de haar af en lossen de keratine in het haar op, waardoor het haar zijn kracht verliest. De haar komt dan los uit het haarzakje, waardoor hij eenvoudig weggeveegd kan worden, samen met de crème. Hiervoor kun je gebruik maken van de spatel die wordt meegeleverd met het product. Ontharingscrèmes zijn ideaal als je wat gevoeliger bent voor de pijn die gepaard gaat met sommige andere ontharingsmethoden. Zelf heeft ontharingscrème echter ook een nadeel: de geur.

Ontharingscrèmes staan bekend om hun nare geur. Deze manier van ontharen is een stuk minder aantrekkelijk, wanneer je weet dat je naderhand een raam moet openzetten om van de vervelende geur in je badkamer af te komen.

Veet heeft deze kritiek ter harte genomen en een nieuwe, verbeterde samenstelling voor haar ontharingscrèmes bedacht. De Veet Silk & Fresh ontharingscrèmes zijn ontwikkeld met behulp van een nieuwe geurtechnologie, waardoor er na of tijdens het ontharen geen nare geur meer achterblijft. Zo wordt het ontharen een veel prettigere ervaring. Bovendien helpen de aloë vera en de vitamine E in de crème om de huid te hydrateren, waardoor deze zacht blijft en niet uitdroogt.

Dankzij de nieuwe, verbeterde geur zijn de Veet Silk & Fresh ontharingscrèmes een goede optie als je thuis wilt ontharen − het is erg gemakkelijk en snel! Net als bij de meeste ontharingscrèmes, hoef je de crème alleen maar aan te brengen op het haar dat je wilt verwijderen, met de meegeleverde spatel. Vervolgens laat je hem 5 to 10 minuten intrekken en daarna spoel je hem weg met een nat doekje. Het is belangrijk altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen en de crème voor gebruik eerst te testen op een klein stukje huid, om onverwachte allergische reacties te voorkomen.

Het gebruik van ontharingscrèmes heeft nog veel andere voordelen. Zo is het resultaat wat langduriger dan bij scheren, doordat de crème de haar vlak onder het huidoppervlak kan verwijderen. Ook is ontharen op deze manier geheel pijnloos, maar toch effectief. Er is geen risico dat je je snijdt, zoals bij scheren het geval is, en er is geen sprake van het uittrekken van haren, wat bij bijvoorbeeld waxen pijn kan veroorzaken. Hierdoor is ontharen met een ontharingscrème uitermate geschikt voor mensen met een lage pijngrens, of voor gevoelige plekken, zoals de oksels.

Doordat de crème gemakkelijk overal aan te brengen is, is het ook een goed alternatief voor het ontharen van lichaamsdelen die moeilijk te bereiken zijn met een scheermesje, zoals de oksels. En als je de crème naderhand wegspoelt met de spatel, scrub je tegelijkertijd de huid. Het verwijderen van dode huidcellen op het huidoppervlak draagt ook bij aan een stralende huid!

Waarom probeer je de Veet Silk & Fresh ontharingscrème niet eens uit? Zo kun je de vele voordelen en de nieuwe, verbeterde, fris ruikende samenstelling zelf ervaren.