Ontharingstips : De beste tips voor gladde benen

Tijdens de zomermaanden, wanneer de vele barbecues, festivals en stranddagjes er weer aan komen, willen we allemaal genoeg zelfvertrouwen hebben om te pronken met onze gladde benen! Het is één ding om je benen te ontharen, maar je benen glad en glanzend houden na het ontharen is een taak op zich. Met een beetje extra aandacht kun je langer vol zelfvertrouwen je blote benen laten zien.

Voorbereiding

Welke ontharingsmethode je ook kiest, het is belangrijk om je benen goed voor te bereiden op de behandeling. Het is een goed idee om eerst te scrubben, om alle schilferachtige huid van je benen te verwijderen. Geef hierbij extra aandacht aan ruwe plekken, zoals je knieën en enkels. Scrubben voorkomt ingegroeide haartjes en zorgt ervoor dat wax zicht aan de haartjes hecht in plaats van aan de dode huid, waardoor je gladdere resultaten krijgt. Overweeg een scrubgel of scrubhandschoenen aan te schaffen; deze kun je gebruiken voor het scrubben van alle lichaamsdelen.

Watertemperatuur

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je je niet wast met water dat te heet is, omdat dit de huid kan uitdrogen en het risico op huidirritatie verhoogt. Natuurlijk hoef je ook geen ijskoud water te gebruiken. Een warme douche is een goede optie, omdat de temperatuur helpt de poriën te openen, waardoor de haar dichter bij het haarzakje wordt blootgesteld.

Ontharen

Er zijn veel verschillende methoden om je benen te ontharen, van scheren en waxen tot het gebruiken van ontharingscrèmes. Wanneer je kiest voor een ontharingscrème, lees dan voor gebruik de instructies goed door. Je wilt de ontharingscrème niet te lang laten inwerken, omdat dit de huid kan beschadigen. Zorg er ook voor dat je de crème minstens 24 uur van tevoren test op een klein huidoppervlak, voordat je hem uitsmeert over de rest van je huid. Zo kun je zien of je allergisch bent voor de chemische bestanddelen in de crème, voordat je je benen ermee insmeert. Als je kiest voor scheren, vervang dan regelmatig je scheermesje. Anders loop je het risico een te bot mesje te gebruiken, wat geen mooie resultaten geeft. Waxen is ook een prima optie die je thuis kunt uitvoeren, zeker als je langdurige resultaten wilt. Bij harsen is het belangrijk de instructies goed te lezen en de wax nooit tot een hogere temperatuur te verwarmen dan wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Na het ontharen

Spoel de huid na het ontharen grondig af, om achtergebleven gel, wax of crème te verwijderen. Dit is ook een goed moment om even in het licht te gaan staan en te kijken of je geen haartjes gemist hebt. Het is geen pretje om overgeslagen haartjes op je benen te zien prijken als je net de deur uit bent gegaan!

Hydrateren

Als je droge benen hebt, is het een goed idee om een vocht inbrengende crème of olie te gebruiken. Smeer de huid rijkelijk in en let vooral op de extra droge oppervlakten. Zo verzorg je de huid en breng je het vocht goed in. Probeer dit ook eens ’s avonds – de crème trekt dan ’s nachts in, zodat je de volgende ochtend met zijdezachte benen uit bed stapt!