Ontharingstips : 5 tips om je voor te bereiden op de zomer

Als het aftellen begint en de zon begint door te breken van achter grijze wolken, is het tijd om je truien, jassen en sjaals op te bergen en ruimte te maken voor je zomergarderobe - en een goede zomergarderobe betekent meer mogelijkheid om te pronken met je benen.

In dit artikel bespreken we een aantal dingen die kunnen helpen om deze zomer een geweldige huid te krijgen. Daarna hoef je alleen nog maar de deur uit te stappen en te genieten van de zon, lekker eten, en middagen aan het strand, in het park, of in de stad.

Huid

Zorg ervoor dat je, in de weken voorafgaand aan de zomer, twee liter water per dag[1] drinkt om eventuele gifstoffen uit je lichaam te spoelen en je huid te hydrateren. Als het goed is zal je snel verschil merken in hoe je huid eruit ziet en voelt[2].

Je kunt je huid ook scrubben met een scrubhandschoen om dode huidcellen te verwijderen. Niet alleen zorgt het voor een zachte huid, je krijgt ook een egalere bruine kleur in de zon[3] en je kleurtje blijft langer zitten. Smeer je wel vooraf en tijdens blootstelling aan de zon in met een hoge factor zonnebrandcrème.

Smeer je, zodra je uit de douche komt, in met een goede hydraterende crème om vocht vast te houden. Je zal stralen binnen no time!

Ontharen

Een paar dagen voordat je wilt pronken met je gladde huid is het goede moment om na te denken over je ontharingsroutine – je wilt voldoende tijd hebben om je huid te laten herstellen en roodheid weg te laten trekken - maar je wilt niet zo lang wachten dat het haar al begint terug te groeien.

Waxen kan een goede optie zijn aangezien het haren direct bij de wortel verwijdert. Dit betekent dat de haren langzamer terug groeien dan bij scheren wat het haar niet vanaf de wortel verwijdert[4]. Veet heeft een breed gamma aan waxproducten voor verschillende gebieden van je lichaam inclusief de meest gevoelige, en veel gidsen en video's over hoe ze te gebruiken.

Als je een gevoelige huid hebt of denkt dat waxen niets voor jou is, heeft Veet ook een breed aanbod aan ontharingscrèmes als een andere goede optie, aangezien het een volledig pijnloze haarverwijderingstechniek is. Breng de ontharingscrème aan op het gebied van de ongewenste haargroei, wacht tot de vereiste tijd voorbij is (lees altijd de gebruiksaanwijzing in de verpakking) en was het vervolgens af - zo makkelijk is het!

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je 24 uur van te voren een klein stukje huid test en de instructies op de verpakking volgt om eventuele onverwachte allergische reacties te voorkomen. Als je klaar bent zal je een zijdezachte huid hebben om jaloers op te zijn!

Manicure

Mooie nagels maken een outfit af, dus geef jezelf een snelle thuismanicure! Je hoeft niet tot het uiterste te gaan, gewoon alle oude nagellak verwijderen, je nagels vijlen zodat ze allemaal dezelfde lengte hebben, je nagelriemen voorzichtig terugduwen en je favoriete zomerkleur kiezen om mee te lakken! Een tip voor als je niet zo stabiel bent in het aanbrengen van de lak: zorg ervoor dat alle lak om je nagels heen volledig droog is en spring in de douche, scrub je handen zachtjes en alle foutjes wegspoelen in de afvoer!

Zonnebrand

Je vindt het misschien irritant om je huid te moeten beschermen tegen de zon aangezien je gewoon naar buiten wilt en ervan genieten, maar het is zeer belangrijk en mag niet worden overgeslagen. Investeer in een goede zonnebrandcrème en smeer je 15 minuten voorafgaand aan het naar buiten gaan goed in, zodat het tijd heeft om in je huid te trekken[5]. Vergeet je gezicht niet – zorg bij het kopen van foundations en hydraterende crèmes dat ze een voldoende hoeveelheid SPF bevatten om je gezicht te beschermen als je buiten in de zon bent.

Laatste verwennerijen

Dus, je hebt het gered tot de nacht ervoor - misschien ga je morgen op vakantie, of misschien een dagje weg met een grote groep vrienden naar het strand. Alles wat je nu nog moet doen is jezelf verwennen met een lekker lang bad, je haar wassen en lekker ontspannen!

Geniet ervan![1] https://authoritynutrition.com/how-much-water-should-you-drink-per-day/

[2] http://www.wikihow.com/Get-Clear,-Smooth-Skin

[3] http://www.tipsfortanning.com/helpful-tanning-tips/

[4] http://hairremoval.about.com/od/waxing/f/How-Long-Does-Waxing-Last.htm

[5] https://www.aad.org/public/spot-skin-cancer/learn-about-skin-cancer/prevent/how-to-apply-sunscreen