Wat is Oriëntaalse Wax?

Oriëntaalse wax is een kleverige substantie. Het werkt hetzelfde als gewone wax: je smeert de huid in en de haartjes worden met wortel en al verwijderd. In tegenstelling tot bij andere vormen van waxen, heb je niet per se strips nodig om deze wax los te trekken. Dit komt doordat de suikerachtige pasta zich net als gewone wax aan het haar hecht, maar ook harder wordt en zo een stevige strip vormt die je kunt vastpakken en verwijderen. Er wordt ook gezegd dat dit minder pijnlijk is dan heet of koud waxen. Dit komt doordat Oriëntaalse wax zich minder snel aan de huid hecht. Zodra je het verwijdert, neemt het alleen de haartjes en dode huidcellen mee en scrubt zo dus meteen de huid.

Oriëntaalse wax wordt verkocht in cosmeticawinkels en vergeleken met regelmatige bezoekjes aan een schoonheidssalon is dit een optie die goed is voor de portemonnee. Het wordt al eeuwenlang gebruikt en is een goede keuze voor wie houdt van natuurlijke ingrediënten. Je kunt dit mengsel ook zelf maken met suiker, water en citroen, maar dit kan al gauw een knoeiboel worden met een plakkerige keuken tot gevolg. Makkelijker is het om in de winkel een Oriëntaalse wax te zoeken om thuis te gebruiken; het wordt verkocht in tubes, als strips of als rollers. De Oriëntaalse Wax van Veet is relatief goedkoop en bevat verzorgende essentiële oliën. Het is verkrijgbaar in de heerlijke geuren Vanille en Jasmijn en heeft een zachte formule die het haar verwijdert bij de eerste keer aanbrengen, terwijl het de bovenste laag van de huid hydrateert. De variant met arganolie is gemaakt van van oorsprong natuurlijke ingrediënten. De huid blijft tot vier weken glad; weken langer dus dan bij andere methodes, zoals scheren.

Wanneer je Oriëntaalse wax gebruikt, is de temperatuur erg belangrijk. Om irritatie te voorkomen, kun je er het beste voor zorgen dat de wax niet te heet wordt. Aan de andere kant moet het wel warm genoeg zijn, omdat de wax zich anders niet goed aan de haartjes hecht. Gelukkig is het erg makkelijk om de Oriëntaalse Wax van Veet op te warmen; je stopt het gewoon in de magnetron. Let er wel op dat je de gebruiksaanwijzing goed leest en de wax nooit langer opwarmt dan hierin wordt aangegeven. De warme, suikerachtige pasta breng je daarna met een spatel aan op de huid. Vervolgens verwijder je het tegen de groeirichting van de haartjes in. Dit betekent ook dat de haartjes minder snel breken tijdens het verwijderen, omdat ze met wortel en al worden uitgetrokken. Het haarzakje moet de haar dan helemaal opnieuw opbouwen, waardoor de haartjes die terugkomen vaak zachter en minder scherp zijn dan de ruwe haartjes die vaak terugkomen na het scheren.

Oriëntaalse wax kan effectief gebruikt worden op grote huidoppervlakten zoals je benen, maar ook op kleinere, gevoeligere oppervlakten zoals je oksels en bikinilijn. Net als bij gewoon waxen, kan er bij Oriëntaals waxen een restant achterblijven op de huid, maar omdat de substantie bijna geheel uit suiker bestaat, kan het gemakkelijk in de douche worden afgespoeld met warm water.

Als je op zoek bent naar een nieuwe ontharingsmethode, is Oriëntaals waxen het proberen waard. Probeer eens een van de Orientaalse Wax-producten van Veet uit en kijk of je thuis net zulke resultaten kan behalen als in de schoonheidssalon.