Zijn ontharingscrèmes geschikt voor iedereen?

Ontharingscrèmes zijn een ideale optie voor snel en pijnloos ontharen. Zeker ook voor vrouwen die het druk hebben! Met sommige producten heb je binnen 5 minuten al gladde benen, zonder dat je ook maar in de badkamer bent geweest. Maar is deze gemakkelijke methode van ontharen ook geschikt voor iedereen?

Nou, er zijn veel verschillende huidtypes en die veranderen vaak ook nog eens naarmate je ouder wordt. Dit kan bijvoorbeeld komen door hormonen tijdens de zwangerschap. Hoewel het belangrijk is om te weten waar je op moet letten, is het verfrissend om te weten dat er ook veel opties zijn als je graag een gladde, zachte huid wilt. Inclusief ontharingscrèmes! De truc is gewoon dat je moet weten welke voor jiu het meest geschikt is.

Hoe werkt het?

Veet ontharingscrèmes werken door de keratinestructuur van het haar te ontbinden waardoor het zwakker wordt en makkelijker weggetrokken of gewassen wordt. Dit proces wordt gestimuleerd door alkaline ingrediënten die ontwikkeld zijn om de proteïne op een veilige manier af te breken. Het is veilig om op je huid aan te brengen, maar natuurlijk is iedereen anders en dat geldt ook voor de gevoeligheid van je huid. Zorg dat je weet wat jouw huidtype wel en niet kan hebben!

Top Tip!

Als je voor het eerst gebruik maakt van ontharingscrème is het zeker een aanrader om eerst een klein stukje van je huid te ontharen voordat je kiest voor een groter stuk.

Kan ik ontharingscrème gebruiken tijdens de zwangerschap?

Er is geen harde regelgeving voor hoe je lichaam zich gedraagt tijdens een zwangerschap. Veel vrouwen hebben dankzij de hormonen echter last van een gevoeliger huid en sommige dames merken dat dikker en donkerder lichaamshaar groeit op plekken waar dat normaal nooit zo is. Een uitstekende reden om het perfecte ontharingsproduct te zoeken. Heb je last van een gevoelige huid? Wie weet is een van de Veet ontharingscrème voor gevoelige huid een optie. Met verzorgende ingrediënten zoals Aloë Vera. Er is geen enkele reden om die negen speciale maanden door te gaan zonder een zachte en gladde huid!

Ik heb een gevoelige huid, moet ik ontharingscrème vermijden?

Normaals, een formule die speciaal ontwikkeld is voor gevoelige huid zal voor jou de juiste keuze zijn. Het verzachtende Aloë Vera is toegevoegd aan de Veet gevoelige huid lijn zodat elke mogelijk irritatie wordt verzacht. Ook is het belangrijk dat je je huid wat extra TLC geeft voor- en nadat je gaat ontharen en dat je huid goed hydrateert, dit kun je zelf stimuleren door simpele handelingen als water drinken en ongeparfumeerde producten gebruiken. Iets minder lang warm douchen kan al helpen tegen jeuk en irritatie. En onthoud: het is altijd verstandig om even met je dokter te overleggen als je je zorgen maakt over huidirritatie.

Zijn ontharingscrèmes geschikt voor mijn bikinilijn?

Op het laatste moment naar het strand? Ontharing crèmes zijn ideaal als je snel en makkelijk je lichaam wilt ontharen maar geen zin hebt in de pijnlijke ervaring die harsen kan zijn.

Ontharingscrèmes kunnen een fantastische optie zijn voor snel en pijnloos ontharen, of je nu een romantische avond hebt ingepland of lekker naar het strand wilt. De beste manier om erachter te komen of deze manier van ontharen iets oor jou is, is door het uit te proberen op een klein stukje van je huid voordat je een groter oppervlak onder handen neemt.