Wat zijn ontharingscrèmes en hoe werken ze?

Een crème die simpelweg haar verwijdert zonder de precisie van scheren, of zonder je kaken stijf op elkaar te houden terwijl je harst, lijkt haast te mooi om waar te zijn. De wetenschap hierachter is echter al lang geperfectioneerd en ontharingscrèmes bieden een snelle, gemakkelijke en veilige manier om ongewenst haar thuis te verwijderen. 

De manier waarop ontharingscrèmes werken, is dat ze de keratinestructuur van het haar breken (ook wel de eiwitten van het haar genoemd). Hierdoor wordt de basis van de haren effectief verdunt, tot het punt waar ze zwak genoeg zijn om te worden afgebroken wanneer de crème wordt weggeveegd. De crèmes bevatten doorgaans een aantal alkalische chemicaliën, geformuleerd om de eiwitten af te breken, maar om ook veilig te gebruiken voor je huid. Verschillende huidtypen, hebben natuurlijk verschillende niveaus van gevoeligheid, dus het is belangrijk om de juiste keuze voor jouw huid te maken. Het is daarom raadzaam om de ontharingscrème te testen op een klein stukje huid, voordat je probeert om een groter gebied te ontharen.


Ontharingscrèmes gebruiken in plaats van scheren, bied je een aantal voordelen. Lees ze hieronder. 

Langer stoppel vrij 

Ontharingscrèmes verwijderen haar tot onder het oppervlak van de huid, in tegenstelling tot scheren wat alleen het bovenste gedeelte van het haar verwijdert. Dit betekent dat je tot wel vier dagen stoppelvrij kunt zijn. 

Zachtere, Fijnere Haren

Door te scheren, worden de haren afgesneden, wat betekent dat de haren slechts zijn verkort. Door het proces van de ontharingscrèmes, hebben de overgebleven haren een toelopend uiteinde waardoor de het zachter aan blijft voelen. Na verloop van tijd kan je zelfs merken dat je haar eigenlijk fijner terug groeit dan het was. Niet zo fijn als met harsen natuurlijk, maar zeker een duidelijke verbetering! 

Snel en Pijnloos

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende en het belangrijkste voordeel van ontharingscrèmes. Het is zo’n eenvoudig proces dat het kan worden gedaan in de douche, of er vlak voor, en het vereist weinig tot geen inspanning. Omdat je niet te maken hebt met scheermessen, wordt het risico van pijn volledig geminimaliseerd en zijn bultjes verledentijd. 

Dus als stoppelvrij, fijnere haartjes en een minimum aan gedoe en pijn de voordelen zijn die je zoekt, leg dan de scheermesjes neer en probeer een ontharingscrèmes om de voordelen zelf te ervaren.

Disclaimer: Lees voor het gebruik van Veet ontharingscrème altijd de gebruiksaanwijzing.