Wat is het verschil tussen warme en koude wax?

Er zijn twee soorten wax: warme wax en koude wax. Het verschil tussen de twee is best vanzelfsprekend aangezien beide types worden gemaakt van soortgelijke stoffen. Ze hebben alleen twee verschillende technieken.

Warme Wax

Deze behandeling wordt vooral gezien in beautysalons. De wax wordt opgewarmd en warm toegepast op de huid zodat de wax uithardt en de haartjes grijpt. Bij deze methode worden de haartjes geëpileerd door de harde wax in zijn geheel te verwijderen of met behulp van een strip of een doek.

Koude Wax

Koude wax werkt ongeveer hetzelfde, maar zit vaak al op kant-en-klare strips. Deze zijn heel handig voor thuis, omdat ze niet opgewarmd hoeven te worden. Door de strips tussen je handen te wrijven komt de wax op de juiste temperatuur waardoor die grip krijgt op de haartjes en ze gemakkelijk verwijdert.

 

Voordelen

Warme Wax

 

Koude Wax

De warmte kan het proces comfortabeler maken en je poriën openen, zodat de haren minder weerstand geven en makkelijker verwijdert kunnen worden.

 

 

 

Kan overal gebruikt worden, precies wanneer jij ze nodig hebt – geen stopcontact of magnetron nodig.

Je kan zelf precies bepalen welke zones je wilt harsen en de wax nauwkeurig aanbrengen.

 

 

Het hele proces is een stuk sneller.

Warme wax kan je nu ook gemakkelijk thuis gebruiken, je hoeft daar tegenwoordig niet meer voor naar een schoonheidssalon.

 

Deze methode is heel efficiënt en zorgt voor weinig verspilling.

 

Nadelen

Warme Wax

 

Koude Wax

Vereist oefening en techniek voor effectief gebruik.

 

 

Als de strips niet correct worden gebruikt kunnen er rode bultjes en ingegroeide haartjes ontstaan.

Als je de magnetron gebruikt om de wax op te warmen kan het even duren voordat je de juiste temperatuur onder de knie hebt.

 

 

Niet geschikt voor zeer korte haartjes.

 

Warme waxbehandelingen in een schoonheidssalon kunnen prijzig zijn.

 

Het kan zijn dat je veel strips moet gebruiken voor grotere oppervlakten.

 

Zoals je kunt zien zijn er een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het kiezen van wat het beste bij je past. Of je nu een voorkeur hebt voor koude of warme wax, Veet heeft de oplossing!

Warme wax was iets waarvoor je naar de schoonheidssalon moest of dure apparaten voor moest aanschaffen om het thuis te kunnen doen. Veet heeft de Easy Wax elektrische roller ontwikkeld, om deze mankementen uit de weg te gaan. Het apparaat verwarmt de wax automatisch op, dus het enige wat je hoeft te doen is de wax in het apparaat plaatsen en de stekker in het stopcontact doen. Wacht twintig minuten tot de wax gesmolten is en verspreidt het over de plekken waar je je haartjes wilt verwijderen. Daarna pak je de bijgevoegde strips, druk ze in de wax  en trek ze daarna van je huid af zodat je de haartjes meeneemt. Deze thuisbehandeling zorgt voor een perfect eindresultaat met minimale inspanning.

Dus wat je voorkeur ook is, je kan altijd op Veet rekenen om je keuze zo pijnloos mogelijk te maken!