Wat is het verschil tussen laserontharing en IPL ontharing?

Hoeveel tijd besteed jij aan het weghalen van ongewenste haartjes? De gemiddelde vrouw spendeert 72 dagen in haar leven aan het scheren van haar benen. Als jij dit zonde van je kostbare tijd vindt en graag het scheerapparaat weggooit, waarom overweeg je dan niet een langdurige oplossing? Laserontharing en IPL ontharing zijn twee effectieve manieren van langdurige ontharing die vaak door elkaar gehaald worden. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de twee behandelingen. Wanneer je ontdekt welke methode jij prefereert, zal je meer vrije tijd overhouden.

Wat is IPL?

Intense Pulsed Light Technology (IPL) is een veilige en niet-invasieve manier van ontharen die gebruik maakt van licht. Het focust zich op de haarzakjes om ongewenste haartjes te verwijderen. IPL gebruikt licht over een breed oppervlakte, dat het doel filtert door zich te richten op het donkere pigment van haar. Doordat de haartjes direct vanuit de wortel verwijderd worden, is de kans op terug groei kleiner en profiteer je langer van de resultaat dan bij gebruik van een normale ontharingscrème van Veet. Wanneer je haar terug groeit, is het vaak zachter dan eerst. Zoals bij elke vorm van ontharing is een permanente oplossing niet altijd gegarandeerd. Een IPL behandeling is beschikbaar in veel schoonheidssalons, maar sinds de uitvinding is het product ook op de markt van thuisapparaten te vinden.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een niet-invasieve manier van ontharing dat gebruik maakt van een geconcentreerde golflengte. Het penetreert het haarzakje om de haargroei te verstoren. De laser wordt vanuit een handapparaat op het huidoppervlak gericht. Hierbij treft het de haartjes zonder de omringde huid te beschadigen. Net zoals IPL, garandeert een laserbehandeling geen permanente resultaten. Sommige specialisten claimen wel dat deze methode effectiever is als het gaat om langdurige haarvermindering.

De verschillen tussen laser en IPL

  • IPL ontharing kan alleen gebruikt worden door mensen met een lichte huidskleur omdat het IPL licht gevoelig is voor donker pigment. Een donkere huid kan hierdoor verbrand raken waardoor een litteken kan ontstaan. Echter kunnen gevorderde apparaten in salons aangepast worden op zowel lichte als donkere huidskleuren. De specialist kan de behandeling afstemmen op individuele kenmerken als haar- en huidskleur. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde ervaring.
  • Wanneer het gaat om welke behandeling het snelst resultaat levert, zijn er argumenten voor beide behandelingen te noemen. Veel experts zullen bijvoorbeeld zeggen dat een laserbehandeling effectiever is, omdat de precieze techniek ieder haartje individueel en daardoor grondig aanpakt. Omdat IPL bredere oppervlakten kan bereiken, zeggen sommigen dat dat efficiënter is.
  • Als je kijkt naar salonbehandelingen, lijken laserbehandelingen duurder te zijn dan IPL. Er bestaan ook veel effectieve budget-vriendelijke huisapparaten, voor als je een beperkt budget hebt. De Veet Infini’ Silkpro IPL is bijvoorbeeld een fijn apparaat om een salonervaring te creëren bij jou thuis, zonder de bijkomende kosten van een salonbezoek.

Door de moderne technologie heb je nu meer tijd om te relaxen zonder je zorgen te maken over dagelijkse ontharing. Als je een zachte, haarvrije huid wil dan kunnen IPL of een laserbehandeling je helpen. Misschien besteed je liever minder tijd aan ontharing. Dan bieden IPL of een laserhandeling de oplossing. Welke optie je ook kiest, koppige haartjes hoeven geen nachtmerrie meer te zijn.