Warme, koude of Oriëntaalse was?

Zoals je waarschijnlijk weet is harsen een methode van ontharen waarmee je het haartje inclusief haarwortel verwijdert met was. Deze was bestaat uit hars, bijenwas en olie. Harsen is een uitstekende manier van ontharen voor mensen met haast. Wanneer je voor het eerst gaat harsen kan het nogal intimiderend lijken totdat je erachter bent wat voor jou de beste techniek is. We bekijken de voor- en nadelen van harsen met koude was, warme was en Oriëntaalse was zodat je zelfverzekerd kunt gaan harsen!

Voordelen van harsen met warme was

Warme was bestaat uit gesmolten was die je over de huid verspreid. Wanneer het afkoelt, vormt de was zich om de haartjes en grijpt deze als het ware vast. Wanneer het is afgekoeld trek je de haartjes in een ruk mee. Door de warmte van de was openen je poriën, hierdoor komen de haarfollikels losser te zitten en dat maakt het in vergelijking met koude was makkelijker om ze te verwijderen. Warme was kan ook voor mannen met dikkere haarwortels van toepassing zijn. Omdat de was zo goed om de huid vormt, hoef je het over het algemeen geen tweede keer te gebruiken om alle haartjes kwijt te raken.

Nadelen van harsen met warme was

Het kan een tijdje duren voordat de was dik genoeg is terwijl je het opwarmt. Hierdoor kan harsen met warme was langer duren dan wanneer je koude of Oriëntaalse was gebruikt: je moet de was ook laten afkoelen en opdrogen op je huid. Temperatuur is echter wel een heel belangrijke factor als je de beste resultaten wilt behalen. Gelukkig kun je met de Veet EasyWax Elektrische roller de was op de juiste temperatuur krijgen zonder alles te moeten dubbelchecken en te lang wachten. Als je kiest voor de traditionele wijze van harsen met warme was, gebruik je altijd een spatel om de substantie aan te brengen. Dit kan lastig zijn op lichaamsplekken zoals je bikinilijn.

Voordelen van harsen met koude was

Harsen met koude was doe je over het algemeen met voorbewerkte strips. Deze zijn makkelijk en snel in gebruik en zorgen voor weinig rommel en gedoe. In de warme zomermaanden kan het een fijne manier zijn om te harsen. Er is een brede variatie aan wasstrips met verschillende eigenschappen die ook als moisturiser werken voor verschillende delen van het lichaam.

Nadelen van harsen met koude was

Harsen met koude was geeft niet altijd het optimale resultaat bij hele korte haartjes. Hierdoor ben je soms genoodzaakt om de strip opnieuw aan te brengen en hoe vaker je dit doet, hoe meer je huid gaat irriteren en uitdrogen. Een oplossing hiervoor zijn de Veet Hair Minimizer Koude Wasstrip voor gevoelige huid, die de huid voeden terwijl je harst. Een van de ingrediënten is zoete amandelolie, wat bekend staat om haar huidverzorgende eigenschappen en de wonderen die het kan doen voor een gevoelige huid.

Voordelen van harsen met Oriëntaalse was

Oriëntaals harsen, ook wel Perzisch harsen of ontharen met suikergel of suikerpasta, is een eeuwenoude methode om te harsen zonder strips. De was vormt een laag over de huid en deze wordt in tegenovergestelde richting van de kant waarop het haar groeit van de huid getrokken. Oriëntaalse was lost op in water en wordt daardoor achteraf makkelijk van de huid gewassen. De was hoeft niet eerst te drogen, waardoor het minder lang duurt en waardoor je minder snel knoeit.

Nadelen van harsen met Oriëntaalse was

Oriëntaals harsen kan pijnlijk zijn voor mensen met een gevoelige huid omdat het voor uitslag, ingegroeide haartjes en rode vlekken kan zorgen. De dikke was is moeilijk te gebruiken omdat het eerst opgewarmd dient te worden. Het kan een tijdje duren voordat je deze manier van harsen onder de knie hebt, je wilt immers een dikke substantie gebruiken om voor het beste resultaat te gaan.

Elke methode van harsen heeft zo zijn voor- en nadelen. Oriëntaals harsen is rommelig maar is minder pijnlijk. Wanneer het op harsen en ontharen aankomt, is de keuze enorm persoonlijk. Wanneer je erachter bent wat voor jou de beste methode is, kun je het harsen gaan zien als een tijdelijke ontsnapping uit je hectische dag.