Verschillende manieren van ontharen

Wie houdt er nou niet van gladde benen? Maar wat is de beste manier om ze ook glad te houden? Er zijn heel veel verschillende manieren voor de ontharing van je benen. Wil je het gemakkelijk zelf thuis doen, je in een schoonheidssalon laten verwennen of ben je op zoek naar permanente ontharing door een specialist? Hoe dan ook, een techniek die voor de één goed werkt, kan voor de ander juist helemaal niet werken. Ontdek daarom hieronder welke manier van ontharen het beste bij jou past.

Scheren

Scheren is een veel voorkomende techniek, maar laat je niet achter met de beste resultaten. Je zult je haartjes binnen enkele minuten kwijt zijn, maar je benen blijven droog en trekkerig achter en de haren zullen de volgende dag al weer beginnen terug te groeien. Mensen die haast hebben grijpen vaak naar het scheermes, maar wanneer je niet voorzichtig bent riskeer je ingegroeide haartjes, rode bultjes of snijdt je jezelf tijdens het scheren. Uiteindelijk ben je dan nog verder van huis.

Ontharingscrème

Veet staat bekend om haar ontharingscrèmes. De crème lost de proteïne in het haar haar op, waardoor ze loskomen van je huid wanneer je de ontharingscrème afspoelt. En dit alles in slechts 5 minuten. Er zijn verschillende soorten crèmes verkrijgbaar, dus er zit altijd wel iets voor je bij, of je nu een gevoelige huid hebt of je ontharing graag in de douche doet. Welke je ook kiest, je benen zullen er geweldig uit zien door de voedzame en vocht inbrengende ingrediënten.

Harsen

Harsen is een andere methode die je zelf thuis kunt proberen. Er zijn veel schoonheidssalons die dit ook aanbieden, maar wanneer je het zelf thuis wilt doen zijn Veet’s koude waxstrips een goede optie. Ben je alsnog op zoek naar dat salon gevoel? Dan kan het nieuwe Veet Spawax de uitkomst bieden.

IPL
IPL ontharing heeft een langduriger effect dan sommige van de andere opties. Met een gemiddelde afname van haar met 54% in 3 maanden en 50% afname 18 maanden na de laatste behandeling. Bij ontharing met een lazer dien je meerdere keren naar een gecertificeerd behandelaar te gaan voordat je het gewenste effect bereikt. IPL kan daarentegen thuis worden gedaan met een IPL apparaat. Het werkt aan de hand van gericht licht met een golflengte die er voor zorgt dat de haarzakjes gedeactiveerd worden en voorkomen dat de haartjes terug groeien. IPL is niet geschikt voor mensen met een donkerdere huidskleur en voor degene met lichter haar, raadpleeg daarom eerst een professional voordat je aan IPL begint.


Kortom, er zijn verschillende manieren om beenhaar te verwijderen en iedereen zal zijn eigen favoriete manier hebben. Welke manier werkt het beste voor jou? Misschien is het juist tijd om eens iets anders te proberen? Hoe dan ook zorg er altijd voor dat je het veilig en voorzicht doet voor de beste resultaten!