Thuis ontharen

Thuis ontharen

Iedereen heeft lichaamsbeharing, hoewel het op sommige delen van het lichaam niet altijd even wenselijk is! Het ontharen van ongewenste haargroei kan een dure en soms pijnlijke ervaring zijn. Waarom zou je het niet in je eigen vertrouwde thuisomgeving doen? Het kan veel goedkoper dan bij een salon en je kunt voorkomen dat je de rest van de dag in het openbaar rondloopt met de plakresten van een beenharsbehandeling of een rood voorhoofd op de plek waar je je wenkbrauwen hebt laten shapen.

Harsen

Harsen kun je gemakkelijk thuis doen en het geeft je gemakkelijk een salon-finish. Het kan heel gemakkelijk, vooral met gebruiksklare waxstrips. Je warmt de strips gewoon op door met je handen te wrijven, brengt ze naar het gebied dat je wilt om ontharen en trekt de strip er vervolgens af. Veet's Cold waxstrips hebben een speciale Easy Strip techniek. De strips zijn ontworpen om je te helpen met het bereiken van een glad resultaat in één snelle beweging.

Harsen kan een beetje pijnlijk zijn, maar je krijgt goede resultaten als je het haar volledig verwijdert inclusief de wortel. Het is gemakkelijk op te ruimen, je gooit de strips na gebruik gewoon in afvalbak. Veel vrouwen gebruiken deze ontharingsmethode voor de bikinilijn, benen, oksels en om haar op de bovenlip te verwijderen. Als je op zoek bent naar echte verwennerij, kun je jezelf een plezier doen met een elektrische waxverwarmer. Net zoals in de salon wordt de hars verwarmd tot een karamelachtige substantie die op de huid wordt aangebracht. Met speciaal geweven strips wordt de wax weggetrokken. Dit geeft gladde resultaten zoals je gewend bent van de salon.

Scheren

Dit is een veelvoorkomende snelle oplossing voor gemakkelijke ontharing. Het nadeel is echter dat de haren binnen een of twee dagen weer terug groeien, omdat ze alleen bij het huidoppervlak worden geschoren. Je bent dan weer terug bij af. Als je niet voorzichtig scheert kunnen er snijwonden of inkepingen in de huid ontstaan. Zelfs ingegroeide haartjes die als lelijke rode bultjes verschijnen kun je niet helemaal voorkomen. Deze komen vooral voor in de schaamstreek. Het helpt om voor het scheren huidverzorging aan te brengen op de huid, zoals moisturizer die het scheermes helpt glijden.

Epileren

Epileren is een zeer nauwkeurige techniek waarbij je haar voor haar verwijderd door ze te plukken met een pincet. Het kan zeer tijdrovend zijn, maar het is een geweldige manier om wenkbrauwen vorm te geven of een paar rare gezichtsharen eruit te trekken. Het is ook geweldig om te gebruiken na het harsen, om overgebleven haren te verwijderen. Met een pincet kun je vaak de kortere haartjes verwijderen.

Ontharingscrèmes

Ontharingscrèmes zijn geschikt voor mensen met een lage pijngrens. De crème wordt op de huid gesmeerd. De haren lossen op in de geleiachtige substantie welke slechts 5 a 10 minuten later kan worden afgeveegd. Haargroei na het ontharen met deze crème kost minder tijd en lijkt het natuurlijker dan scheren. Bij het scheren wordt het haar gekarteld achtergelaten bij het afsnijden. Crèmes weken het haar los van het huidoppervlak en creëert daarmee een gladder resultaat met minder haargroei.

Intense Pulsed Light (IPL)

Veet heeft een eigen IPL-apparaat dat gemakkelijk en geweldig is voor thuisgebruik. Het stopt de groei van de haarwortel met korte lichtpulsen, recht in de haarzak. De meeste mensen zullen resultaat zien na het apparaat 4-5 keer te hebben gebruikt en zouden na 10 keer een langdurig verschil moeten zien.

Met al deze verschillende opties zijn er genoeg redenen om tijd en geld te besparen en ontharen zelf thuis te proberen.