Ontharing voor de gevoelige huid

Veel vrouwen hebben een gevoelige huid. Dit kan invloed hebben op vele dagelijkse beslissingen, zoals welke kleding we dragen of welke douchegel we gebruiken. Hetzelfde geldt voor het kiezen van een ontharingsmethode. Misschien maak je je zorgen over huidirritatie, zoals een rode huid of jeuk, wat vaker voorkomt bij de gevoelige huid. Het goede nieuws is dat er veel ontharingsmethodes zijn die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Hier volgen wat tips die je kunnen helpen bij je keuze.

Gevoelige lichaamsdelen

Bepaalde lichaamsdelen zijn gevoeliger dan andere en dit verschilt per persoon. De huid van je bikinilijn, oksels en gezicht kan bijvoorbeeld veel gevoeliger zijn dat de huid op grotere oppervlakten, zoals je benen. Gelukkig heeft Veet een brede selectie van wax en crèmes speciaal voor gevoelige lichaamsdelen. Deze bevatten ingrediënten, zoals aloë vera, die erom bekend staan de huidirritatie die vaak voorkomt bij de gevoelige huid, tegen te gaan. Veet Precisiewax & Verzorging voor het gezicht bevat zelfs een speciaal ontworpen precisiespatel, die het waxen op kleine oppervlakten gemakkelijker maakt, zonder dat je een oppervlakte vaker dan één keer hoeft te behandelen.

Ontharingstips

Een klein beetje gevoeligheid tijdens het ontharen is normaal. Maar bij elke ontharingsmethode zijn er bepaalde stappen die je kunt nemen om de gevoeligheid tot een minimum te beperken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de huid droog en schoon is voordat je gaat waxen. Hierdoor wordt de huid minder blootgesteld aan mogelijke bacteriën en hecht de wax zich beter aan de haren, zodat hier minder aan getrokken wordt. Na het ontharen van je bikinilijn of oksels kun je synthetische stoffen het beste vermijden, om je huid te laten ademen. Als je na het ontharen een vochtinbrengende crème gebruikt, kun je het beste een neutraal product kiezen met minder parfum en verfstoffen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de gevoelige huid.

De gevoelige huid

Los van ontharing zijn er veel dingen die je kunt doen om je gevoelige huid onder controle te houden, waardoor het makkelijker wordt om er op je best uit te zien. Sporten is geweldig voor je gezondheid en welzijn, maar helaas gaat dit meestal hand in hand met zweten en ruwe plekken. Draag tijdens het sporten kleding die niet te strak zit en was je naderhand grondig, zodat je huid zo min mogelijk in contact komt met bacteriën. De gevoelige huid kan ook last hebben van warmte. Het nemen van een lange, hete douche of heet bad kan de huid uitdrogen, dus dit kun je beter niet te vaak doen. Alles wat ruw is, kan leiden tot irritatie van de gevoelige huid. Na het douchen of zwemmen kun je daarom bijvoorbeeld beter geen ruwe handdoeken gebruiken. Probeer de huid ook droog te deppen in plaats van te wrijven.

Een gevoelige huid is een veelvoorkomende klacht van zowel mannen als vrouwen, maar het hoeft niet in de weg te staan van er goed uitzien en je goed voelen. Hoewel het iets meer aandacht kost, kun je in een mum van tijd een zachte, gladde huid krijgen.