Lange termijn ontharen

Zelfs ervaren waxers, scheerders en epileerders halen weinig plezier uit ontharen. We hebben allemaal wel eens gewenst dat er een manier was om permanent af te rekenen met ongewenste haartjes. Alleen al om jezelf de tijd en moeite te besparen. Er bestaat natuurlijk een laserbehandeling, maar een effectieve behandeling hiervoor kan gemakkelijk oplopen tot de duizenden euro’s.

Was er maar een manier om thuis permanent te ontharen!

 

Nou, die bestaat 
Intense Pulsed Light (IPL) is een technologie die gebruik maakt van licht dat gericht is op specifieke structuren, zoals je haarzakjes. Het licht deactiveert deze haarzakjes en voorkomt dat het haar snel weer terug groeit

 

De oorsprong

Intense pulsed light technologie is sterk geëvolueerd sinds de invoering in de medische wereld, 20 jaar geleden. Nu kunnen deze mogelijkheden veilig en effectief toegepast worden voor de cosmetische behandeling van vasculaire laesies, ongewenste haargroei en pigmentvlekken. De nieuwste technologieën hebben vaak hetzelfde resultaat als laser behandelingen.

 

Voor nu
Sommige apparaten zijn voortgekomen uit eerder gebruik in salons. Nu kun je thuis deze blijvende resultaten zelf ervaren. Voor slechts een fractie van de prijs die je zou betalen voor een aantal behandelingen in de salon, kun je een IPL apparaat kopen. Al na vijf of zes behandelingen zal je resultaat zien. Het apparaat kan haargroei permanent verminderen met 54%!

 

Hoe: 
Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing. Daarna is het belangrijk om te beslissen of je je haar permanent wil verwijderen, omdat stijlen en trends kunnen veranderen. Tevens is het belangrijk dat je alle instructies aandachtig doorleest voordat je gebruik maakt van het apparaat.

 

1. Wanneer je besloten hebt dat je het wil proberen, scheer dan eerst de oppervlakte of gebruik een ontharingscrème. Hierdoor kan het licht de haarzakjes gemakkelijker bereiken. Harsen of epileren is in dit geval niet geschikt, omdat de wortel van het haarzakje aanwezig moet zijn.

 

2. Start het apparaat en begin met de laagste stand (je kunt de stand instellen zoals jij het fijn vindt). Druk daarna het apparaat tegen de oppervlakte waar je het haar wil verwijderen en druk op het knopje.

 

3. Het apparaat scant automatisch de kleur van je huid om te bepalen of het veilig is om de behandeling toe te passen. Daarna flitst er een intens licht dat doordringt tot de haarzakjes.

 

4. Verplaats het apparaat naar een ander oppervlakte en herhaal wanneer nodig.

 

Zo gemakkelijk kan het zijn
Na een kleine drie maanden zal je de voordelen van permanent ontharen ervaren. Denk dus niet dat er geen alternatief is voor jouw dagelijkse routine. Permanente haarreductie bij jou thuis is slechts een paar sessies van je verwijderd!