Alternatieve Redenen voor waxen/harsen

Veel vrouwen harsen wegens schoonheidsredenen hun lichaamshaar, maar er zijn nog vele andere redenen om haarvrij door het leven te gaan naast er goed uit te willen zien in bikini. Ontharingstrends komen en gaan, maar sommige dingen blijven altijd hetzelfde, dus laten we eens kijken naar wat andere argumenten om glad te blijven.

Hygiëne

Hoewel het waxen/harsen van lichaamshaar je niet minder doet zweten, kan de zweetgeur wel iets minder worden. De geur wordt veroorzaakt door bacteriën die vetten en proteïnen afbreken en aangezien haar poreus is kan het zweet, bacteriën en lichaamsgeur absorberen. Door het haar dus te verwijderen, voorkom je dat het zweet plekjes heeft om te blijven hangen, waardoor het een zweetgeur kan veroorzaken.

Voor het gevoel

Sommige mensen vinden een haarloos lichaam fijner aanvoelen. Dit kan zijn met betrekking tot huid-op-huid contact maar ook simpelweg vanwege de manier waarop je kleren tegen je huid aanvoelen. Dit is meestal nog sterker wanneer de haren heel kort en stoppelig zijn. Vaak wordt dit bestreden door de haren weg te scheren maar hierdoor begint de cirkel gewoon opnieuw! Waxen verwijdert het haar bij de wortel in plaats van dat het afgeschoren wordt aan het huidoppervlak. Dat betekent niet alleen dat je veel langer haarvrij blijft maar ook dat de haren uiteindelijk dunner, zachter en in minderere aantallen teruggroeien.

Sport

Atleten kiezen er vaak voor om hun lichaamshaar te verwijderen zodat ze betere prestaties kunnen leveren. Dit kan zijn vanwege het gemak tijdens het dragen van nauwsluitende lycra kleiding of om minder weerstand te krijgen van water en lucht. Het is misschien een raar idee dat alleen een paar haartjes zo veel invloed kan hebben, maar in een race kan het nét dat beetje verschil maken!

Wat je reden ook is om je lichaamshaar te verwijderen; het is belangrijk dat je een goede methode kiest, of dat nou harsen, een ontharingscrème of iets voor een langduriger resultaat is. Er zijn veel manieren mogelijk, allemaal met hun eigen voordelen, dus gebruik de Veet Zoektool op onze website om te beslissen welk Veet product jij het beste kunt gebruiken.

Of je nou glad wilt zijn vanwege hygiëne, comfort of schoonheidsredenen: Veet heeft een oplossing.