Ontharingstips : Ontharen terwijl je zwanger bent

Een zwangerschap zal voor elke toekomstige moeder een feestje moeten zijn. Bij zwangerschap ontstaan er natuurlijk veel vragen over de gezondheid en veiligheid van jou en je kindje. Met zoveel nieuwe indrukken en ervaringen is het fijn om te weten dat je aan je schoonheidsritueel meestal niets hoeft aan te passen wanneer er een baby op komst is. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij ontharing.

Zwangerschap en haargroei

Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam veel verschillende veranderingen door om het je kindje zo goed mogelijk naar de zin te maken. Tijdens deze periode hebben vrouwen vaker dikkere haartjes die ook aanwezig zijn op ongewone plekken. Het is goed om te weten dat dit compleet normaal is. De beharing wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen, een verhoging van de bloedstroom en je stofwisseling tijdens de zwangerschap. Goed nieuws! Meestal is je hormoonhuishouding na zes maanden zwangerschap weer in balans waardoor de beharing afneemt. Daarnaast zijn er ook verantwoorde en gemakkelijke manieren om deze spontane beharing te verwijderen.

Epileren

Ongewenste gezichtshaar op de bovenlip, bij de wenkbrauwen of beharing rond de tepels komen veel voor tijdens de zwangerschap. Verdwaalde gezichtshaar kun je het beste verwijderen met een pincet. Deze methode is precies en zorgt ervoor dat je niet in aanraking hoeft te komen met chemische  producten. Chemische producten kunnen zorgen voor irritaties op gevoelige plekken als bijvoorbeeld de tepels.

Scheren

Ook tijdens een zwangerschap kan het fijn zijn om in de warme zomermaanden met gladde benen door het leven te gaan. Scheren is een methode die het mogelijk maakt om snel fris en glad te blijven. Echter geven veel vrouwen aan dat hun haargroei versnelt wanneer ze zwanger zijn. Dit heeft tot gevolg dat je je vaker moet scheren en dit kan een onaangename ervaring zijn. Vooral met een grote buik kan het wat lastiger zijn om je evenwicht te bewaren onder de douche. Let hier vooral op als je ervoor kiest om jezelf te scheren tijdens het douchen. Veiligheid voor jezelf en de baby staat natuurlijk voorop!

Harsen

Harsen is een goede optie wanneer je op zoek bent naar een lange termijn oplossing voor overtollige beharing. Je hebt het tenslotte al druk genoeg met het verzinnen van namen en het geven van een babyshower. Harsen is geschikt voor veel verschillende oppervlaktes zoals je onderarmen, benen en bikinilijn. Een ander voordeel is dat je het gemakkelijk thuis kunt doen en de haren voor ongeveer vier weken weg blijven. Harsen is niet schadelijk voor jou en je baby, maar een nadeel is dat het huidirritaties kan veroorzaken. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid kun je het beste gebruik maken van een wax voor de gevoelige huid. De ontharingsproducten van Veet met huidverzorging bevatten voedende ingrediënten zoals amandelolie en vitamine E die irritaties helpen voorkomen.

Ontharingscrèmes

Ontharingscrèmes zijn ook een goede methode om je benen, onderarmen en bikinilijn te ontharen. Dit product is erg geschikt als je op zoek naar een pijnloze variant voor harsen en een langduriger resultaat dan scheren. De Veet Spray On Hair Removal is aanbevolen wanneer je het lastig vindt om je evenwicht te bewaren in de douche of wanneer je lastig bereikbare plekjes probeert te ontharen. Dit schuim hoef je enkele momenten na het opbrengen enkel af te spoelen en voilà: een zachte, gladde huid.

Laseren

Hoewel er grote vooruitgang is geboekt op het gebied van permanente ontharing, raden veel artsen laseren af tijdens de zwangerschap. Dit is te wijten aan het gebrek aan onderzoek op dit gebied. Het is beter om deze methode te vermijden tot na de zwangerschap. Gelukkig is de ongewenste haargroei maar tijdelijk en hoef je daarom geen permanente ontharing te overwegen.

Ondanks het feit dat niet alle zwangerschappen hetzelfde zijn hebben veel vrouwen één ding gemeen: Er toch op hun best willen uitzien tijdens hun zwangerschap. Onthoud goed dat alle veranderingen die je lichaam doormaakt heel normaal en bovenal tijdelijk zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je ongewenste haargroei niet de overhand neemt tijdens je zwangerschap. Het is raadzaam om vragen of zorgen over je gezondheid voor te leggen aan je huisarts. Hij of zij kan je het beste adviseren.